Skolestafett

Publisert: Onsdag 16. oktober 2013

Onsdag 16. oktober er det klart for den tradisjonsrike skolestafetten for barneskolene i Haugesund. Etter flyttingen fra det gamle stadion har vi dette året ny arena, nye løyper og nye omgivelser å tilby. Hollenderhaugen er skiftet ut med Haraldsvang, men innholdet i stafetten er det samme; 5 løpere fra hvert av trinnene 5., 6. og 7. klasse og med en klasse for jenter og en for gutter. Først løper de fem elevene på femte trinn, så fem elever fra sjette trinn, før stafetten avsluttes med jentene og guttene på syvende trinn.

Starten går på bortre langside på nytt friidrettsstadion og den første vekslingen skjer allerede inne på stadion etter 190 meter. 2. etappe løperne tar nesten 3/4 runde inne på stadion før de løper ut porten mot nord og tar den nye joggeløypa mot veksling på veien inn mot Haraldsvang. Den 3. etappen følger veien inn mot paviljongen i Haraldsvang, over denne og til veksling rett nordøst for paviljongen. Den fjerde etappen er den eneste som kun har grus som underlag og bringer stafetten mot sør og utgangen fra Haraldsvang i sørøst. Siste løper på hver trinn løper veien fra Haraldsvang, langs Håkonsveien og inn på stadion. For trinn 5 og 6 betyr det veksling til ny løper på neste trinn, mens den aller siste løperen (7. trinn) løper nesten 3/4 av banen og går i mål omtrent midt på oppløpssiden.

Etappelengdene er som følger:

1. etappe: 190 m, 2. etappe: 560 m, 3. etappe: 350 m, 4. etappe 170 m og 5 etappe: 410 m. For ankerjentene/-guttene i 7. klasse er den siste etappen litt lenger, siden de skal løpe til mål på oppløpssiden på stadion. Etappelengden blir derfor 640 m.

Vi ønsker elevene og skolene lykke til med forberedelsene og vel møtt til en spennende skolestafett.

Løypeprofil