Korona oppdatering – HIL Friidrett

Publisert: søndag 12. april 2020

Informasjon om status i Haugesund Idrettslag Friidrett relatert til Korona-virus epidemien (oppdatert pr. 12. april 2020).

Da Regjeringen har forlenget forbudet mot å arrangere idrettsarrangement frem til 15. juni, har styret i HIL Friidrett besluttet å utsette Haugesunds Avis Halvmaraton og 5 km. mosjonsløp til lørdag den 26. september og Mailekene til høsten dersom man finner ledig tid i terminlista til friidrettsforbundet. Dette forutsatt at det da er åpnet opp for å arrangere idrettsarrangement igjen, samt at Rogaland Friidrettskrets godkjenner de nye datoene.
Ellers er Tinestafetten avlyst, og de to første stevnene i Haugesund Sparebank Cup som skulle vært avholdt i mai er utsatt på ubestemt tidspunkt.

Se info i linken her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/regjeringen-forbyr-idrettsarrangement-frem-til-15.-juni/

HIL Friidrett åpner ellers opp igjen for begrenset organisert trening i små grupper, både innendørs i DeepOcean Arena og utendørs. Det er mange retningslinjer å forholde seg til, og disse er ihht krav fra FHI og NFIF.

De viktigste reglene:
Maksimum 5 utøvere i en gruppe, inkludert trener.
Flere grupper kan trene samtidig men med minimum 10 meters avstand mellom gruppene.
En trener eller voksen skal være tilstede ifm. trening for barn og ungdom (under 18 år).
Ingen nærkontakt, minimum 2 meters avstand mellom hver enkelt utøver.
Garderobene vil inntil videre fortsatt være stengt.
Minst mulig bruk av utstyr, og utstyr som brukes skal kun berøres av en person og desinfiseres etter bruk.

All bruk av DeepOcean Arena skal klareres med Hil trener og/eller sportslig utvalg. Dette for å unngå for mange personer i hallen samtidig.
Håndsprit og desinfeksjonsmidler til bruk er plassert i inngangspartiet.

Utfyllende kjøreregler finner dere her: https://www.friidrett.no/nyheter/kjoreregler-for-organisert-trening-i-nfif/

Daglig leder, Trygve Voll, er fortsatt 80% permittert og han vil fremover ha en dag i uken på kontoret. I hans fravær kan henvendelser rettes til styreleder Morten Vestvik (tlf. 948 36 723) eller nestleder Jostein Salemonsen (tlf. 911 95 713)

Ta vare på dere selv og hverandre ❤️

Med vennlig hilsen
Morten Vestvik
Styreleder