Innendørsstevne med ny byrekord i tresteg og gode sprinttider.

Publisert: torsdag 9. januar 2020

Innendørsstevne med ny byrekord i tresteg og gode sprinttider.

Sesongens første innendørsstevne ble avholdt i DeepOcean Arena onsdag kveld, og det ble oppnådd flere gode resultater, bla. ble det satt en ny byrekord i tresteg for damer.

Den var det 18-årige Kaja K. Salemonsen som stod for, da hun i sitt første forsøk landet på 11,51 m. Det er en forbedring  på 5 cm. på den tidligere by-rekorden som Kaja selv hadde – delt med Maria Lavelle. Kaja hadde for øvrig tre gyldige hopp som alle målte 11m og lengre, og viser at hun har stabilisert seg på denne lengden.
I tresteg oppnådde også Stords Julian Skimmeland Aasheim et meget flott resultat, da han fikk notert 14,07m og 1037 poeng etter Tyrvingtabellen.

Vi finner også flere gode sprintprestasjoner – både på 60m og 200m om en kikker nærmere på resultatlisten.
Alexander Laksfoss G14 løp en meget rask 60m på tiden 7,75 og oppnådde med det 1000 poeng (Tyrvingtabellen) og et år eldre Alexander Zahl Røksund løp både 60m. og 200m. på svært gode tider med h.h.v  7,65 og 24,76. Dette er store forbedringer av personlig bestenoteringer for begges vedkommende.
Blant jentene ble det også satt mange personlige rekorder bl.a. ved Anna Kolstø Jensen (J16) og Inger Constanse Eidhammer Lunde (J18/19). Med 8,14 på Anna og 7,98 på Inger C. oppnådde de resultater som ligger helt i toppen på landsstatistikken. For Inger C. er tiden helt i nærheten av byrekorden på distansen, og vi tror det kun er et tidsspørsmål før hun forbedrer Kjersti Nesheims 7,93 fra 1995..
Inger Constanse har foran sesongen meldt overgang fra Etne IL, og lokalavisen Grannar har laget egen reportasje om den raske Etne-jenta.

I kuleøvelsen fikk både Hanna Haugsvær og Maria P. Døske opp gode støt med h.h.v. 10,84m og 10,17m – begge i J 15 og begge med HIL Friidrett som klubb.

I stevnet, som hadde 139 påmeldte starter, ble det oppnådd flere andre gode prestasjoner noe som viser at det gror i friidretten i distriktet. 9 ulike klubber var representert.

Resultatliste

GENERALSPONSOR: