NM senior, Hamar 2-4. august 2019

Publisert: onsdag 31. juli 2019

NM senior, Hamar 2-4. august 2019

HIL sender 6 deltakere til kommende helgs NM senior som avvikles på Hamar.

Størst medaljemulighet blant HILs deltakere har Mats Hauge på 1500m, i fjor ble det bronse på Mats på denne distansen, da representerte han Gular. Formen bør være god selv om Mats ikke var helt fornøyd med innsatsen i U23 EM nylig.

HILs andre deltaker i U23 EM, Kristine Lande Dommersnes ble nr 4 på 1500m under fjorårets NM og kan på en god dag være med i kampen om medaljene også under årets NM. Hun er i tillegg påmeldt 800m.

Kristine Lande Dommersnes som vinner av 1500m under fjorårets jr-NM på Bislett.  Foto: Dag Eliassen

 

3 av HILs deltakere er NM debutanter, Pawel Kucaj deltar i lengde hvor han har en pers på 6,75, Pawel er første lengdehopper fra HIL i et NM siden Terje Haugland deltok sist i 1981. Pawel viste fin form ved et stevne nylig og kan nærme seg 7 meteren hvis han lykkes.
Kaja Kleppe Salemonsen er også NM debutant og deltar i tresteg, forøvrig HIL første kvinnelige deltaker i denne øvelsen i senior NM. Kaja har en personlig rekord på 11,46 og målsettingen burde være å forbedre denne, men en litt trøblete sommer med småskader gjør at man er litt usikker på formen.
16 år gamle Andreas Døske er HILs tredje NM debutant, også han i en øvelse, 5000 kappgang, hvor HIL aldri har hatt NM deltakere tidligere. Andreas vant årets NM innendørs og kan med en god konkurranse blande seg inn i medaljestriden.
Vilde Våge Henriksen deltar på 1500m og eventuelt 800m. Til tross for at hun fremdeles er 18 år deltar hun i sitt 5 NM! I fjor ble det en 5. plass på 800. Vilde har ikke oppnådd de resultatene som hun har håpet på så langt denne sesongen, kanskje kommer toppformen i årets NM?
Ytterlige 2 utøvere fra HIL er kvalifisert, men deltar ikke i NM, Margrete Jørgensen Baustad er skadet, mens Tedros G Haile er forhindret fra å delta.
GENERALSPONSOR: