Terrengløpskarusellen 2019

Publisert: torsdag 11. april 2019

Terrengløpskarusellen 2019

Sesongens siste løp i Terrengløpskarusellen ble avviklet i flott vårvær i Haraldsvang i går. Selv om temperaturen enda har noen knepp igjen før vi kan kalle det vårlig luft, viste våryre løpere at de har trent godt gjennom vinteren.

I løpet av karusellens tre løp ble det satt tre nye løyperekorder.
Hedda B. Opsøen forbedret rekorden i klasse J14 (620m) til 1,59, Vilde V. Henriksen i J19 med 2,34 (840 m), mens Kristine L. Dommersnes i det første løpet gjennomførte den lengste løypa på 3800 m. på svært respektable 12,37.
Blant guttene/herrene var det Trond Olav Halvorsen som var nærmest en forbedring. Han var kun et fattig sekund bak, da han i det andre løpet ble klokket inn på 3,15 i den 1100 m. lange løypa. Det er for øvrig Karl Johan Rasmussen som har løyperekorden i klasse G 16 – tilbake til 1989.

Oppdaterte løyperekorder etter vårens løp.

Totalt 118 løpere var påmeldt til årets karusell, noe som er en liten nedgang i forhold til fjorårets deltakelse. Det er spesielt blant de eldste løperne – altså i veteranklassene – at interessen for terrengløp dabber av, mens deltakelsen i klassene opp til 13-14 år holder seg noenlunde jevnt fra år til år.

Umiddelbart etter gårsdagens siste løp fikk deltakerne velfortjente premier på en tradisjonell avslutning i storsalen i DeepOcean Arena. Stemningen stod i taket og stolte foreldre og besteforeldre fikk foreviget stolte øyeblikk med det som for flere var den første premien i friidrettssammenheng.

Sammenlagtresultatene fra årets Terrengløpskarusell.

 

GENERALSPONSOR: