Flere medaljer i terreng-NM.

Publisert: lørdag 7. april 2018

Under dagens NM i terrengløp – kort løype – på Osterøy, viste våre løpere veldig bra form og gode prestasjoner.
HIL troppen, som består av 7 løpere – 3 kvinner og 4 menn – var ikke snauere enn at de tok med seg 3 medaljer fra mesterskapet, hvorav 2 var av edleste valør.

Mest overraskende var kanskje seieren til Trond Olav Halvorsen i den yngste gutteklassen (G 15), der han etter en imponerende sisterunde distanserte resten av feltet og vant klart.
Med tiden 6.31,2  var han 7,4 sek. foran sølvvinneren i den 2 km. lange løypa.

Den andre HIL-løperen som kunne klatre opp på det øverste trinnet på seierespallen var Vilde Våge Henriksen i kvinnenes juniorklasse. Vilde tok, som hun ofte gjør, kommandoen fra start og ledet løpet fra start til mål. Seieren var i realiteten aldri truet og i mål var avstanden til sølvvinneren hele 9 sek. Et solid løp av Vilde, og et tegn på at hun har skjøttet treningen bra gjennom vinteren.
Kristine L. Dommersnes og Margrete J. Baustad gjennomførte også brukbare løp og plasserte seg på h.h.v. 4. og 5. plass i KJ hvor åtte løpere fullførte den 2 km. lange løypa.

Dagens siste HIL-medalje var det Tedros Gebretensai Haile som stod for, med en flott 3. plass i mennenes juniorklasse. I et 19 manns stort felt var Ted hele tiden med i tetkampen, og det var spenning helt frem til oppløpet hvilken valør medaljen skulle få. En trio skilte seg ut på sisterunden, og i mål skilte det kun 3,5 sek. mellom vinneren Mathias Flak (Steinkjer FIK) og Ted på tredjeplass.
Godt løp også Simon Østreng Veland i samme klasse. Sterk avslutning brakte han inn til en flott 7. plass, men Robin W. Nedrehagen falt litt av på den siste runden og kom i mål som nr. 13.

Konklusjonen må bli at de unge HIL-løperne presterte godt og fikk velfortjent gode plasseringer.

I morgen er det to-manns stafett som står på programmet og HIL Friidrett har meldt på tre lag til den konkurransen – et lag i dame- og to lag i herreklassen. Det skal bli spennende å se om våre unge løpere greier å følge opp de fine prestasjonene fra dagens konkurranser.

Fullstendig resultatliste fra dagens konkurranser.