Oppsummering av helgen.

Publisert: tirsdag 13. mars 2018

Oppsummering av helgen.

Vi har lagt bak oss en travel, men veldig kjekk friidrettshelg i Haugesund. Fra tidlig lørdag formiddag til langt utpå søndagen ble det trent, terpet og konkurrert i alle friidrettens disipliner, og kretsens 13 og 14 åringer stod i begivenhetenes sentrum denne helgen.

LERØYSAMLING:
13-14 åringer fra 11 ulike klubber i Rogaland var samlet til treningssamling denne helgen, og samlingen skal – i tillegg til å gi deltakerne inspirasjon til videre satsing på friidrett – være sosialt samlende og skape lagfølelse for de som deltar.
På programmet stod tre treningsøkter i løpet av lørdagen, der deltakerne fikk prøve seg både på kast, hopp, sprint, mellomdistanse, hekk og kappgang.
Dessuten to felles måltider og et inspirerende foredrag med Susanne Wigene, og sist, men ikke minst felles overnatting på sprintbanene i idrettshallen. Alt i alt et tettpakket program, men mange fornøyde deltakere som samlet sammen treningstøy, madrasser og toalettmapper søndag ettermiddag. Med i bagasjen på hjemveien hadde de også gode minner og nye vennskapsbånd. Det ser lovende ut for et godt og samlet kretslag fra Rogaland under Lerøylekene på Osterøy 8.-9. september.
INNENDØRSSTEVNE:
Friidrettshelgen her lokalt ble avsluttet med sesongens tredje innendørsstevne i DeepOcean Arena.
Med 113 påmeldte og rundt 280 starter, ble det drøyt tre timer med konkurranser søndag.
Klassene J/G 13 og 14 hadde god deltakelse, og det henger selvsagt sammen med Lerøysamlingen.
Kikker vi nærmere på resultatene og sammenligner med den norske innendørsstatistikken, ser vi enkelte resultater som virkelig står seg godt i den sammenligningen.
Espen Skålheims, (IL Sand) 27.11 på 200m i klasse G13 fører han inn på en tredjeplass på Norgesstatistikken Innendørs dette året. Enda bedre, målt mot samme statistikken, rager Håvard Haugens 10,11m i kule i den samme klassen. Resultatet er det beste som er prestert i den klassen hittil i år.
Julian Skimmeland Aasheim fra Stord i G15 med resultatene 24.58 (200m) og 1.76m (høyde) føyer seg også fint inn i rekken av topp til plasseringer i årsklassen, og gir mange Tyrving-poeng. Trond Olav Halvorsen (HIL) med 4.25.58 på 1500m gir også god uttelling iflg. Tyrving-tabellen.
Stevnets beste resultat var det nok Sauda-jenta Hanna Haugsvær som oppnådde, med 11,03m i kule(2,0kg). Dette gir hele 989 Tyrving-poeng, og her har vi en jente vi får høre mer om i årene som kommer.
Det ble ellers oppnådd mange nye personlige rekorder på stevnet – spesielt blant 13 og 14 åringene – og det kan ikke bety annet enn at de tekniske treningene på lørdagen har vært gode og gitt snarlige resultatforbedringer.

Fullstendig resultatliste fra søndagens stevne.

 

GENERALSPONSOR: