Skolebannerkampen 2017

Publisert: torsdag 15. juni 2017

Årets Skolebannerkamp for byens barneskoler ble avviklet på Haugesund Friidrettsstadion i dag. Det ligger alltid stor spenning i luften før denne tradisjonelle friidrettskonkurransen, og mange spente, unge utøvere på startstreken som representant for sin skole. Med mange entusiastiske og engasjerte medelever/tilskuere gir utøverne en ekstra stimulans til å yte litt ekstra, og lager en ekstra fin ramme rundt Bannerkampen.

Hvert eneste år ser vi flere gode resultater, og høyest i år rager nok resultatet i kast liten ball med hele 61,37 m. oppnådd av Dominik Pakalski fra Lillesund. Her har vi et virkelig kast-talent.
I jenteklassen ble Anna K. Jensen (Solvang) den store poengplukkeren dette året, og resultatene 8,89 (60m), 4,12m (lengde) og 140 cm. (høyde) er gode resultater sett i nasjonal sammenheng. Vi noterte også en feiende flott 600m av Malin Johannessen fra Solvang, som i ensom majestet løp inn til slutt-tiden 1,51,27.

Poengskjema jenter
Poengskjema gutter.
For øvrige resultater viser vi til fullstendig resultatliste.

I gutteklassen ble det jevnheten til utøverne fra Skåredalen som ble tungen på vektskålen, og avgjorde Bannerkampen 2017 til deres fordel.
Etter fem øvelser var det kun to poeng som skilte mellom Skåredalen og Austrheim, og skolen var nødt til å gjøre en god stafett for å holde ledelsen. Den vant de likegodt, og dermed var seieren et faktum. Dette er første gang at Skolebanneret havner i Skåredalen, og stor stas for skolen.

I jenteklassen var det mer «vann mellom båtene «, og det ble tidlig klart at Solvang-jentene vill kjempe i teten også i år. Dette året hadde de store poengsankere i sin midte, og med seier i den avsluttende stafetten, ble det tilslutt en seiersmargin på 10 poeng ned til Gard, som fulgte nærmest.

Arrangørklubben ønsker å takke skolene for et stort engasjement og flott oppførsel under gjennomføringen av årets Bannerkamp. Takk også til gode hjelpere fra skolene.
Sist men ikke minst må vi takke de trofaste medhjelperne i klubben som stiller opp gang etter gang og bidrar med sin kompetanse for å få Skolebannerkampen vel i havn.

Tusen, tusen takk, og velkommen igjen i 2018.