Flotte løp i Sollentuna

Publisert: fredag 30. juni 2017

Flotte løp i Sollentuna

Torsdag kveld var tre av våre unge lovende løpere på plass i Folksam Grand Prix i Sollentuna (Sverige). De tre som deltok var Vilde Våge Henriksen (800m), Kristine Lande Dommersnes (1500m) og Mats Hauge (1500m). Felles for alle tre er at de er like i nærheten av kvalifiseringskravet for deltakelse i sommerens junior EM, og målet i hvert stevne er selvfølgelig å komme inn på en tid som gir billett til de internasjonale mesterskapene senere i sommer.
Gode heat gir er nok en forutsetning for å komme under kravet, og heatene i Sollentuna var både mange og med sterke løpere.

Vilde klinket til og løp et av sine aller beste løp. Hun ble nr. 2 i sitt heat, og med den sterke tiden 2.09,47 senket hun ikke bare sin personlige rekord på distansen. Tiden er også godt under kvalifiseringskravet til junior EM (U20), og dermed er hun kvalifisert til et av sesongens store mål. Nå gjelder det å konservere den gode formen, slik at prestasjonen kan gjentas i mesterskapet.

Kristine var heller ikke langt unna kravet på 4.30.00 For andre gang på kort tid løper hun under 4.31 og viser stor stabilitet i prestasjonene. Sluttiden hennes ble 4.30,69.
Neste mulighet for Kristine er Världsungdomsspelen i Gøteborg, der hun skal løpe 1500m lørdag ettermiddag.

Mats var resultatmessig lenger unna kravet denne gangen. Med tiden 3.52,95 ble han nr. 9 i det 17-manns store feltet. Mats viste tidligere i måneden at han er god for en tid under 3.50, og i et godt heat og fullklaff med løpsopplegg bør absolutt kravet være innen rekkevidde.
Haugesunds Avis har også skrevet om jakten på kvalifiseringsgrensen.

Mats tar ikke turen til Gøteborg, men det er det flere andre i klubben som gjør. Världsungdomsspelen i Gøteborg er et kjempestort friidrettsstevne som går over tre dager og samler stor internasjonal deltakelse. Her blir det mye fin friidrett å oppleve, og vi hjemmesittere kan følge med på live-sidene, eller resultatene som publiseres etter hvert som øvelsene blir avviklet.

Hjemmefra ønsker vi våre utøvere lykke til både innenlands og i utlandet.