For en helg!

Publisert: søndag 21. mai 2017

For en helg!

Vi har lagt bak oss en hektisk helg, men du verden hvor mye kjekt vi fikk oppleve.

Det begynte lørdag formiddag med mange påmeldte og fint løpsvær som ramme rundt Haugesunds Avis Mosjonsløp og Halvmaraton. 44 fullførte det 5 km. lange mosjonsløpet, mens hele 229 fullførte halvmaratondistansen i fin stil. At vi fikk litt regn den siste timen løpet pågikk, så ikke ut til å påvirke særlig, for det var god stemning på friidrettsstadion og rundt løypa hele tiden. Løperne ser ut til å like den relativt flate 4 km. sløyfen, som løpes fem ganger, og tilskuerne, som følger sine favoritter fra tribuneplass, kan hele tiden følge med på utviklingen i løpet. En godt informert Sigmund Hansen som speaker bidro til dette.
Urige Buta, HIL Friidrett løp inn til en soleklar seier i herreklassen og kom i mål på slutt-tiden 1.09,40. Litt foran eget skjema på 1.10.
I dameklassen fikk vi en like klar vinner. Maryna Novik fra IF Klypetussen løp imponerende gjennom hele løypa og kom inn på den femte beste tiden totalt. Med 1.19,09 satte hun også ny løyperekord.

Fullstendig resultatliste fra de to løpene.

Et teknisk flott gjennomført arrangement fra klubbens side, og mange fornøyde løpere gjør at årets Haugesunds Avis Halvmaraton og Mosjonsløp går inn i historiebøkene som et av de bedre.

Vi takker arrangementssponsor Mediehuset Haugesunds Avis for god støtte og flott samarbeid i gjennomføringen av løpet. Avisen har en fyldig dekning fra løpet, og den kan dere lese mer om her.

Det er ikke bare på hjemmebane det har skjedd store ting denne helgen.
Fredag reiste 5 forventningsfulle spreke jenter og trener til Hamar for å delta i årets stafett-NM.
4×800 m – både junior og senior – stod på programmet for ungjentene og mens vi her hjemme var opptatt med avvikling av halvmaratondistansen, tikket medlingen inn fra Hamar om at jentene hadde cruiset inn til en overlegen seier i juniorklassen. På laget løp: Kristine Alne, Kristine Lande Dommersnes, Regine Dalva Lie og Vilde Våge Henriksen. Avstanden ned til de nærmeste konkurrentene var så stor at jentene kunne spare litt krefter til søndagens konkurranser. Og det skulle vise seg å komme godt med, for da startskuddet smalt for seniorenes 4×800 m søndag viste jentene nok en gang konkurrentene ryggen. Lena Skaatan Vik, Vilde Våge Henriksen og Regine Dalva Lie løp jevnt og godt og sendte ankerkvinne Kristine Lande Dommersnes ut helt i ryggen på Ull/Kisa. Og Kristine viste nok en gang at hun er en av de aller beste mellomdistanseløperne i landet. På overbevisende måte løp hun fra og sikret klubben og jentene selv nok et velfortjent norsk mesterskap. Vi stiller oss i gratulantenes rekker!!

På «hjemmebane» bød også søndagen på en flott opplevelse. Laastad-lekene stod på programmet, og DeepOcean Arena ble rigget til et vrimlestevne for 6-10 åringer. Sammen med flotte biler, som samarbeidspartner Laastad & Co hadde plassert i hallen, ble det en flott ramme for aktivitet og mingling – både for liten og stor. Barna hadde syv ulike aktiviterer/stasjoner å utfolde seg i,  og på startnummeret ble det behørig notert ned oppnådd resultat, før det tjente som billett for utdeling av velfortjent medalje og diplom. Godt og vel 100 barn deltok og fikk, sammen med foreldre og besteforeldre, en flott søndag formiddag, sammen med hyggelige Volvo-ansatte og flotte ungdommer fra HIL Friidrett. Sistnevnte bidro på de ulike stasjonene/aktivitetene, og er flotte ambassadører for klubben.

Laastad-lekene er et nytt konsept i vårt mangfold av stevner og arrangement, og det frister til gjentakelse. Ikke minst skyldes det den udelt positive mottakelsen det har fått fra de som deltok og det gode samarbeidet vi har hatt med Laastad & Co. AS i arbeidet med å planlegge denne dagen. Tusen takk for god støtte og godt samarbeid!

Oppsummert har det vært en svært hektisk, men flott helg for HIL Friidrett – både sportslig og arrangementsmessig. Vi kan si vel blåst og takker både ungdommer og voksne som trofast stiller opp og hjelper til. Tusen, tusen takk!