Vellykket Ungdomssamling

Publisert: tirsdag 14. mars 2017

Vellykket Ungdomssamling

Lørdag 11. og søndag 12. mars ble det gjennomført en særdeles vellykket samling for kretsens 13 og 14 åringer i DeepOcean Arena. Rogaland Friidrettskrets var teknisk arrangør og målgruppen er de friidrettsungdommene som kan representere fylket vårt under Ungdomslekene på Osterøy i august. Rundt 60 deltok på samlingen, som samlet ungdommer fra Undheim i sør til Sveio i nord.

Etter flere gode treningsøkter på lørdag, ble deltakerne tilbudt en velsmakende taco lørdag kveld. Denne falt i god smak, og utover kvelden bidro ulike sosiale tiltak til at deltakerne ble bedre kjent med hverandre. Den påfølgende overnattingen i hallen er også med på å bygge fellesskapsfølelsen, noe som er viktig i forhold til å skape gode relasjoner frem mot deltakelsen i Ungdomslekene. Etter frokost søndag deltok de aller fleste på sesongens siste innendørsstevnet i DeepOcean Arena.
Flere av våre egne, og litt eldre ungdommer, var med som instruktører på samlingen, og fikk med seg verdifull ledererfaring.

HIL Friidrett ønsker å takke de unge lederne, mødrene (med taco og frokost) og fedrene (våkne nattevakter) for verdifulle bidrag til en vellykket samling. Uten god hjelp fra frivillige hender er det vanskelig å gjennomføre slike tiltak, som er så viktige for å bevare trygge og gode fritidstilbud for de unge.

Tilbakemeldingene vi har fått fra ledere og ungdommene er svært positive, og vi har et klart inntrykk av at DeepOcean Arena er et svært godt egnet sted til en slik samling. Dette er andre året vi har en slik samling, og svært mye tyder på at det blir flere i årene som kommer.

Ungdomslekene i 2019 skal for øvrig arrangeres på Haugesund Friidrettsstadion. Det betyr at de som er født i 2005 og 2006 allerede nå kan se frem til et stort stevne for sine årsklasser på hjemmebane.
Haugesund IL Friidrett søkte på arrangementet fra 2018, men siden Osterøy IL runder 100 år i 2018, fikk de forlenget avtalen med NFIF med ett år.  Dersom vi får til et godt arrangement i 2019, kan det bety at vi får flere sjanser.

Fra daglig leder i kretsen Signe Emilsen har vi fått oversendt et gruppebilde over de som deltok på helgens Ungdomssamling. Hun ber oss også om å rette en stor takk til klubben for åpenhet og positiv innstilling i forbindelse med samlingen.