Innendørs-NM for seniorer arrangeres i Ulsteinvik denne helgen, og HIL Friidrett er representert med følgende utøvere:

• Kristine Lande Dommersnes – 1500m, 800m.
  • Vilde Våge Henriksen – 1500m, 800m.
  • Margrete Jørgensen Baustad – 400m, 800m.
  • Mats Hauge – 1500m, 3000m.

Sindre skal i ilden først søndag, men de andre fire var i aksjon på mesterskapets første dag.
Margrete var den første av våre løpere i aksjon og gjorde et så godt løp at hun kvalifiserte seg til finalen på 400m senere på dagen. Med tiden 58,66 hadde hun den 5. beste tiden av de seks som gikk videre.
I finalen på damenes 400m ble det en tett og spennende duell om gullet mellom Line Kloster og Sara Dorothea Jensen (tidl. Bryne). Sistnevnte stod distansen best og vant knepent foran forhåndsfavoritt Kloster. Margrete klarte tilslutt en finfin 5. plass på distansen, og fikk notert tiden 59,71.
Tatt i betrakning at hun stod over forrige helgs KM på hjemmebane, pga. en skade i hoften, må dette sies å være en svært god prestasjon.

På kvinnenes 1500m fikk vi også en jevn og spennende fight om medaljene. HIL Friidrett hadde to lovende jenter med på denne distansen, og med en sterk avslutning greide Kristine å kapre en fortjent sølvmedalje på distansen med tiden 4.35,80. Frem til gullmedaljen skilte det 0,44 sek, men avstanden tilbake til bronsen var fattige 0,11 sek. Det var en svært glad og fornøyd Kristine som senere på dagen klatret opp på seierspallen og mottok sin velfortjente sølvmedalje. Med tiden 4.38,98 løp Vilde inn til 4. plass på distansen.

Mats var også i aksjon på mennenes 1500m, men han måtte dessverre bryte løpet pga. ryggproblemer. Han stiller neppe til start på 3000m i morgen. Synd for Mats som har trent veldig bra i vinter og hadde forhåpninger til helgens NM. Vi får håpe at skaden ikke vil bli langvarig og at det ikke vil sette han noe tilbake i forberedelsene mot utendørssesongnen.

Resultatene presenteres fortløpende her, og streaming (levende bilder) av mesterskapet er det også mulig å følge med på mens mesterskapet pågår..

Morgendagen byr på nye muligheter for gode prestasjoner og håp om medaljer, og vi gleder oss til å følge med på våre fem utøvere, som alle skal i ilden på mesterskapets siste dag.