Gull og bronsemedalje i NM

Publisert: søndag 5. februar 2017

Gull og bronsemedalje i NM

Søndag formiddag fortsatte medaljefangsten for utøverne våre i Ulsteinvik.

På 800m løp Vilde Våge Henriksen et taktisk flott løp. Hun la seg på en kontrollert andre posisjon i feltet de første to rundene, men la inn et ekstra gear rundt 500m og på den siste runden var det aldri tvil om hvor seieren skulle gå. I mål fikk hun slutt-tiden 2.13,75 og hadde en seiersmarginen på hele 2,60 sek. En suveren seier og velfortjent gullmedalje til Vilde, som virkelig fikk vist hva som bor i henne.
Kristine L. Dommersnes ble nr. 4 med tiden 2.16,90.

Noen få minutter før jentene løp 800m ble høydefinalen for herrene avgjort, og her viste igjen Sindre Gelius Eikje at han hører hjemme helt i Norgestoppen. I dag var det lite å gjøre med den suverene norgesmesteren Ivan Kristoffer Nilsen, IL Bul, som svingte seg over 2,12. Sindre greide 2,00 m i andre forsøk, mens sølvvinner Fredrik Jar fra Tyrving gikk over i sitt første. Dermed bronsemedalje til Sindre.

Oppsummert har HIL Friidrett denne helgen fått en medalje i hver valør, samt en 4. og en 5. plass. Det må sies å være svært god uttelling av en så liten tropp.
Vi gratulerer Vilde, Kristine og Sindre med flotte prestasjoner og fortjente medaljer, og ønsker god tur hjemover.