Oppsummering KM innendørs

Publisert: søndag 29. januar 2017

Oppsummering KM innendørs

Gårsdagens innendørs KM for Rogaland viste at det det arbeides godt inne friidretten i Rogaland. Resultatlisten viser at flere klubber kommer til og at det jobbes godt – både blant trenerne og utøverne.

Enkelte resultater skiller seg selvfølgelig ut, og da kan vi ikke komme utenom Jakob Ingebrigtsen sitt sterke og velberegnede løp på 3000 m. Slutt-tiden 8.19,77 er ny norsk innendørs juniorrekord på distansen, og er imponerende sett på bakgrunn av at han vært syk og hatt treningsfri et par uker i januar. Jakob virket å ha god kontroll på løpet, og lot seg ikke affisere av at Ørjan Grønnevig (IL Skjalg) fikk en ledelse på 20-25 m. underveis. Gradvis spiste han opp forspranget og på de to siste rundene var det ingen tvil om hvem som hadde mest krefter igjen. Han avsluttet med en sisterunde på 27,9 sek. og senket med det den norske junior-rekorden med 2,67 sek. Speaker klarte å holde publikum informert om utviklingen og under innspurten det var det virkelig stor stemning i DeepOcean Arena.
Det var for øvrig Dag Øxnevad fra Skjalg som hadde den tidligere rekorden satt å langt tilbake som i 1983.

Publikum vet å sette stor pris på gode og spennende dueller, og i flere av de mange løpsøvelsene ble det tette og jevne oppgjør.

Fullstendig resultatliste for de individuelle øvelsene under årets innendørs KM.

Resultat fra stafettene.

Glade medaljevinner fra HIL Friidrett på seierspallen med velfortjente medaljer. Fv. Jonas S. Langesæter, Jonathan Jakobsen, Fillip Marthinussen, Stian Andre L. Austrheim, Runar Reidarson, Andreas Døske, Julie E. Talmo. Sittende foran Vegard W. Nystad.

 

For øvrig føyer årets KM seg inn i rekken av teknisk godt gjennomførte stevner og mesterskap for HIL Friidrett. Det var på forhånd lagt opp til et stramt tidsskjema, og uten tekniske feil underveis, greide vi å holde skjema gjennom hele dagen. Gode forberedelser og en godt drillet funksjonærstab er hovedårsakene til dette, og vi retter en STOR TAKK til alle som hjalp til og gjorde sin del av jobben.

Arrangørklubben Haugesund IL Friidrett takker utøvere, trenere/ledere og publikum for denne gang og ønsker hjertelig velkommen tilbake til DeepOcean Arena til spennende dueller på friidrettsbanen ved en senere anledning.
Vi har to stevner igjen av årets sesong, søndag 19. februar og søndag 19. mars, velkommen da!