Dommerkurs i friidrett

Publisert: tirsdag 6. januar 2015

Dommerkurs i friidrett

Vi har lagt bak oss et aktivt og godt år for Haugesund IL, og mange kan nok underskrive på at det har vært travelt og hektisk. Vi har avviklet mange stevner og løp, og av statistikken kan vi lese at når det gjelder påmelding til stevner og oppnådde resultater, så er vi den nest mest aktive friidrettsklubben i Norge. Bare IL Tyrving i Bærum har registrert flere resultater i 2014. Mange stevner og stor aktivitet krever også mange frivillige hender og heldigvis har vi mange som stiller opp og hjelper til.

Vi nærmer oss et nytt spennende år for klubben vår, og 2015 vil også bli et travelt år med mange tilbud for de som ønsker å være aktive og delta i stevnene våre.

En av de viktigste oppgavene vi har som arrangørklubb er å utdanne nye friidrettsdommere, som kan være med på avvikling av friidrettsstevner – både de enkle mindre kveldsstevnene og de store som Mailekene mv. For at det ikke skal bli så mye på hver enkelt, må vi utdanne flere dommer, slik at vi har flere å spille på når vi trenger hjelp. Da trenger ikke alle være med hver gang (på hvert stevne) og det blir mindre belastning på hver enkelt. Dersom vi ikke klarer å få flere foreldre med som dommere (måling av hopp, kast og støt), er vi snart kommet til et metningspunkt for hvor mange stevner vi kan arrangere.

Mandag 2. februar 2015 arrangeres det derfor dommerkurs for alle som har lyst til å lære seg regler i friidrett og delta som dommere ute på banen. Dette er et kurs som er høyst aktuelt for alle som har barn med i en aldersgruppe i HIL, og krever ingen spesielle forkunnskaper. Har du vært tilskuer på et friidrettsstevne, er du godt kvalifisert til å ta dette kurset, og jeg mener at hver enkelt vi ha større utbyttet – også som tilskuer – etter gjennomføring av et dommerkurs. Mange regler i friidrett er kompliserte, og du får en grundig gjennomgang av mange av disse reglene. Da vil det også være lettere å forklare og forstå når barna spør eller forteller om sine erfaringer fra banen.

Som ny dommer får du ikke de store og mest ansvarsfulle oppgavene, men blir en viktig medspiller i et team, som en del av læringsprosessen. Da sikrer vi en kontinuitet som skal komme klubben til gode.

HIL har derfor en klar oppfordring til alle foreldre/foresatte: Meld deg på dommerkurset som starter 2. februar, klubben har bruk for mange og flinke dommere til avvikling av stevner i årene som kommer.

Mer informasjon finnes her: Dommerkurs 2015

Vennlig hilsen

Haugesund IL Friidrett