Rekrutterings- landslaget 2015

Publisert: onsdag 3. desember 2014

Rekrutterings- landslaget 2015

 

Norges Friidrettsforbund har tatt ut Øyvind Ræstad Vikse og Elisabeth Angell Bergh fra Haugesund IL på Rekrutteringslandslaget for sesongen 2015. Øyvind er tatt ut som invitert utøver til Rekrutteringslandslaget i høyde. Elisabeth er tatt ut som prioritert utøver til REKRUTTERINGSLANDSLAGET HOLTA RUNNERS.

Øyvind, som fyller 16 år i januar, har hoppet 1.78 i år. Øyvind og hans personlige trener Hildegunn Hausken reiser på hopp-samling 12.-14 desember på Toppidrettssenteret i Oslo. Randi Bergh er Elisabeths trener og vil også delta på en del av samlingene som HOLTA RUNNERS skal ha i 2015.

Målet

Målet med rekrutteringslandslaget er å bidra til å skape flest mulige finale-og medaljekandidater i seniorklassen. Delmål på veien kan være å kvalifisere seg til internasjonale junior- og ungdomsmesterskap.

Uttak

Til rekrutteringslandslaget tas ut aktive i alderen 16-25 år som har primært tilhold i Norge. Utøverne deles i «prioriterte» og «inviterte», der prioriterte (med personlig trener) får tilgang på ekstra ressurser fra prosjektet. Prioriterte skal være i alderen 16-22 år. Utøvere som er aktuelle for flere grupper, skal ha primærtilhold i en gruppe. Når utøvere viser et potensiale som tilsier at de innen to år er aktuelle for deltakelse i et internasjonalt juniormesterskap, er de aktuelle for å bli tatt ut til rekrutteringslandslaget. Uttak foregår primært etter banesesongen utendørs. Det er de fagansvarlige for rekrutteringslandslaget som lager innstilling til uttak, og i samarbeid med sportssjef og utviklingsansvarlig gjøres det endelige uttaket.