Ungdomsmesterskapet 2014

Publisert: torsdag 4. september 2014

Haugesund IL Friidrett skal førstkommende helg arrangerer ungdomsmesterskapet i friidrett (UM 2014). Dette er et uoffisielt norgesmesterskap for aldersgruppen 15-19 år, og er et av de største friidrettsstevnene som arrangeres i Norge hvert år. Vi har fått påmeldinger fra ca. 700 utøvere fra hele landet, som fra fredag kl. 11:00 til søndag kl. 14:30 skal det løpe, hoppe og kaste i de tradisjonelle friidrettsøvelsene.

Det blir utkjempet mange tette dueller på Haugesund Friidrettsstadion gjennom helgen, og vi får en fin test av hva vi har i vente når vi neste år (31.7. – 2.8. 2015) står som arrangør av hoved NM i friidrett. Dette blir en tentamen både for klubben og byens nye friidrettsstadion.

Vi som arrangør av mesterskapet har jobbet med mesterskapet i flere måneder, og mange detaljer må sys sammen og fungere for at mesterskapet skal være vellykket og oppleves positivt for både deltakere, ledere og funksjonærer.

Oppgavene er mange, og vi har rundt 150 funksjonærer i sving gjennom helgen med ulike gjøremål, det være seg dommere/funksjonærer ute på banen, barn og ungdommer som bærer tøy fra start til mål eller i sving i kafetelt og kiosk. Heldigvis har vi en stor medlemsmasse å ta av, men vi har også invitert dommere og funksjonærer fra naboklubbene med på dette.

Med over 700 deltakere vil det merkes rundt om i byen at noe skjer, og byens hoteller er helt fullbooket av friidrettsungdom denne helgen. Mellom hotellene og stadion har vi satt opp skyttelbuss for å få utøverne på plass til riktig tid.

For mer informasjon om mesterskapet kan stevneleder Tony Liestøl (mob. 971 11 311) eller sportslig koordinator i HIL Susanne Wigene (mob.  997 04 280) kontaktes.

For øvrig viser vi til mesterskapets hjemmeside www.umhaugesund2014.no for oppdatert informasjon, resultatservice mm.

Foto: Tor Inge Vormedal

Foto: Tor Inge Vormedal