Nyhet: Djupadaltens- spurtpriser

Publisert: lørdag 26. oktober 2013

Spurtpris/spurttrøye: Fra starten og frem til ca.1,5 km. er det innlagt en spurtpris. I den slake motbakken etter at løypa har krysset Skeisvollsvegen er målstrek for spurtpris. Første kvinne og første mann som krysser denne streken vinner Altibox sin spurtpris, og kan smykke seg med flott T-skjorte med påtrykk som viser dette. I tillegg vanker det også en pengepremie gitt av Altibox. Det er også satt opp beachflagg for å markere mål for spurtprisen, og måldommere er utplassert for å avgjøre hvem som vinner. Det er kun løperne i 9,3 km. løypa som har denne prisen.

Bakkespurt/klatretrøye: En annen nyhet dette året er klatreprisen. Ved Solandsbakkene barnehage i bunnen av Kattanakkbakkene ligger det en antenne/sløyfe som registrerer tidtakerbrikkene etter hvert som løperne passerer. Dette er også startpunktet for Djupadaltens bakkespurtpris. Når løperne passerer løypas høyeste punkt, kommer et nytt punkt med registrering av mellomtid, og vinner av bakkespurtprisen er de to løperne i h.h.v.  kvinne- og herreklassen, som har registrert kortest tid mellom disse to mellomtidene. Trimmeriet gir premie til disse to løperne, som også vil få en spesialdesignet T-skjorte som ikke levner tvil om hvilken pris en har vunnet.