2 x gull i NM terregnløp

Publisert: lørdag 5. oktober 2013

Årets NM i terrengløp ble lørdag avviklet i Nord Trøndelag med Frol IL som arrangør. Haugesund IL Friidrett stilte med en tropp på 6 utøvere og våre løpere gjorde en flott figur i løypene i Levanger.

I jentenes juniorklasse viste Elisabeth Angell-Berg igjen at hun er blant de aller beste løperne i Norge da hun sikret seg en overlegen seier i den 4 km. lange løypa. Hun tok kommandoen fra start, økte for hver runde og i mål var hun over 55 sek. foran nummer to. Et overbevisende løp av Elisabeth, som har hatt en veldig fin sesong.

Elisabeth Harris-Christensen gjorde en fin figur og ble nr. 5 i jentenes 16-års klasse. I tilsvarende klasse for guttene ble John-Atle Rasmussen nr. 9.

Magnus Sirnes Hjellum har også hatt en fin sesong og han fullførte den ved å ta gullet i mennenes juniorklasse. Magnus løp jevnt og kontrollert på hver runde og en tet-trio krympet etter hvert inn til to løpere på den siste runden. På slutten var det Magnus som hadde mest krefter igjen og i mål – etter 6 km. – var han 10,6 sek. foran sin argeste konkurrent Erik Udø Pedersen. I samme klasse ble Erik Rullestad nr. 10 etter et jevnt løp.

Den største spenningen i mennenes seniorklasse var knyttet til om Ørjan Grønnevig fra Stavanger kunne ta nok et norsk mesterskap i årets sesong. I den 10 km. løypa var han hele tiden med i teten, men først etter fire av de fem rundene fikk han en luke til de andre og denne beholdt han helt til mål. Dermed kunne han smykke seg med sitt 4. norgesmesterskap i sesongen 2013. For lokale løpere blir det anledning til å måle krefter med Ørjan Grønnevig når han stiller til start i Djupadalten lørdag 26.10.  Stian Vestbø representerte HIL i seniorklasse, og selv om han aldri var med i tetstriden løp han et veldisponert løp og kom i mål til en fin 13. plass 1,32 min. bak teten.

De offisielle resultatlistene viste at 164 løpere fullførte årets terreng-NM, blant dem flere av de beste norske skiløperne. For fullstendige resultatlister: http://www.frolil.no/nmuka/read/1059/resultater