Sentrumsløp

Publisert: fredag 23. august 2013

Som de fleste av oss vet er august en svært travel måned i Haugesund, med stort aktivitet og godt spenn i begivenhetene. Forrige lørdag ble det rapportert om mye folk og fin stemning i sentrum, da årets havnedager, verdens lengste sildabord og ikke minst barneløpet Sildastimen ble avviklet i løpet av noen travle formiddagstimer. Når det i tillegg er valgkamp og politikerne gjerne vil fronte sitt budskap, kan det til tider bli trangt om plassen, men med litt fleksibilitet og godt humør ordner det meste seg – til beste for alle parter.

I morgen får vi en ny travel dag i sentrumsgatene. Høgskolen Stord Haugesund (HSH) har nylig tatt i mot mange nye studenter, og som en markering av studiestart har de denne uken fadderuke for årets nykommere. Det betyr mange ulike arrangement og et av disse er Høgskolestafetten og Høgskoleløpet. Stafetten ble avviklet også i 2012.

Start og innkomst er lagt til Rådhusplassen og de 8 løperne på hvert lag skal til sammen gjennomføre 2420m gjennom byens gater. Mange lag har meldt seg på, og dette kommer til å bli en frisk og fin aktivitet som vil sette sitt preg på sentrum fra kl. 14:30 og utover.

Nytt av året er at en også vil prøve et individuelt løp, og derfor er det åpnet for en 3000m som i grove trekk følger samme rute som stafetten. Startpunktet ligger i Skåregata (mellom fontenen og Rådhuset) og med løpsretning nord Skåregata, vest Skippergata, sør Haraldsgata, øst Litlasundgata, opp bakken ved HSH og skarpt til venstre ned forbi Rådhuset. Denne runden løpes tre ganger og når Haraldsgata er løpt tre ganger, svinger løperne til venstre i Knut Knutsen OAS gate og til mål på Rådhusplassen. En spennende nyvinning som vi håper kan bli en årviss begivenhet.

Det er tenkt to klasser, en for barn/ungdom (12-18 år) og en voksen klassen. Vi prøver et nytt tidtakingssystem med brikker bak på startnummeret, og har derfor satt et tak på 200 deltakere i hver klasse. Mange har sagt at dette høres spennende ut og at de har lyst til å være med på et slikt løp.

Enda er det plass til flere, men før du kan delta, må du melde deg på. Forhåndspåmeldingen gikk ut torsdag kveld, men arrangøren har åpen for påmelding helt frem til en time før start nemlig kl. 13:30. Du kan melde deg på fra kl. 11:00 og utover.

Har du lyst til å være med på dette løpet må du gjøre følgende: Stille opp i teltet på Rådhusplassen og melde deg på det individuelle Høgskoleløpet over 3000m i sentrum av Haugesund. Prisen er kr. 75,-/150,- for h.h.v. barn/ungdom og voksne, og overskuddet går i sin helhet til handicapidretten i Haugesund. For ytterligere informasjon, løypekart mm.: www.hsh.no/stafetten

Dette kan bli en flott folkefest i Haugesund sentrum.