Flotte plasseringer og medaljer i NM terrengløp

Publisert: mandag 3. april 2017

Individuelt lørdag:
Haugesund IL Friidrett var godt representert under årets NM terrengløp (kort løype) i Strandebarm lørdag. 14 av klubbens løpere stilte på startstreken, og utøverne viste godt igjen både i løypene og på resultatlistene. Spesielt jenteklassene gjorde seg bemerket med i alt 3 medaljer – i valørene 1 gull og 2 sølv.

Gullmedaljen kom I klasse K junior hvor Kristine Lande Dommersnes gikk helt til topps og vant med en siersmargin på 10 sek. I samme klasse fikk forøvring Regine Dalva Lie en fin 4. plass.
I klasse K15 ble det et svært spennende oppgjør om seieren. Mellom Gulars Mari Fjellbirkeland Johannessen og vår egen Hanna Sørensen skilte det kun 1 sek. i Bergens-jenta sin favør. Likevel en flott sølvmedalje til Hanna, og nok ikke hennes siste i mesterskapssammenheng.
Sølvmedalje ble det også på Vilde Våge Henriksen i jentenes K17. Opp til den suverene gullvinneren Karoline Schouen fra Sarpsborg skilte det 24 sek., mens avstanden videre nedover resultatlisten var enda større.

Blant herrene var Johannes Alne i MV40-44 den eneste som kom hjem med medalje i bagasjen. Han kunne kvittere ut en velfortjent sølvmedalje for sin 2. plass.

Øvrige plasseringer for HIL-løperne:
Kristine Alne (6) og Eira Austad (7) i K15.
Vilde Strand Dybevik K16 (4)
Sigurd Paulens Vie M16 (9)
Simon Østreng Veland M17 (6)
Birk Nagell Skogland (6), Daniel Jacobsen (10) og Tedros Gebresentai Haile (11) i M junior.
Johannes Thomsen (30) i M senior.

For fullstendig resultatliste fra de individuelle løpene, viser vi til arrangørens egne sider.

Stafett søndag:
Søndag var det stafett med to-manns lag hvor hver løper skal gjennom tre etapper à 1 km. dvs. at hele stafetten er 6 km. HIL Friidrett stilte med 3 damelag og 2 herrelag, og igjen ble det medalje på de lovende HIL-jentene. Vilde Våge Henriksen og Kristine Lande Dommersnes viste at formen er god, og løp inn til en sterk 3. plass i dameklassen. Kun Strindheim og Gular var foran på resultatlisten.
De to andre HIL-lagene plasserte seg som h.h.v. nr. 6 og nr. 9.

I herreklassen, hvor forøvrig Gular stakk av med seieren, ble beste HIL-lag nr. 10, mens HIL 2 plasserte seg som nr. 14.