Mange gode resultater i helgen

Publisert: tirsdag 21. juni 2016

Friidrettssesongen er i full gang, og mange av våre utøvere har denne helgen vært i aksjon på ulike arenaer. Mange gode resultater er oppnådd, noe som viser at treningen, som er lagt ned gjennom høsten og vinteren, har vært målrettet og gitt fremgang.

Hardanger Friidrettsfestival
HIL Friidrett var godt representert da Hardanger Friidrettsfestival ble avviklet i Strandebarm lørdag og søndag. Her ble det løpt fort og hoppet høyt. Øyvind Ræstad Vikse forbedret sin personlige rekord med hele 6 cm. da han vant seniorklassen i høyde med et hopp på 1,97. Resultatet gir en flott 1. plass på landsstatistikken for 17-års klassen.
Mats Hauge var i aksjon både lørdag og søndag, og senket sin personlige rekord med ca. 5 sek. på 800m. Den nye personlige rekorden lyder på 1.55.50. Mats deltok også på 1500m søndag, og her fikk han sluttiden 3.52.70. Dette resulterte i en finfin 2. plass i det 16 manns sterke feltet, og kun 6 hundredeler bak sin egen bestenotering fra Jessheim. Vinneren Alberto Mamba fra Mosambik løp inn til vinnertiden 3,46,77.
Kristine L. Dommersnes og Vilde Våge Henriksen deltok også i Hardanger, og var ubeskjedne nok til å legge beslag på de to første plassenei kvinnenes seniorklasse. Tidene 4,38,74 og 4,39,55 var de litt bak tidene de presterte under DL-stevnet på Bislet tidligere i måneden, og plasserer dem helt i toppen på landsstatistikken for sine årsklasser. Fullstendig resultatliste lørdag og søndag.

KM
Sandnes IL stod som arrangør av KM i friidrett for Rogaland. En stor tropp på 35 utøver representerte klubben, og de forsynte seg godt av medaljene. Hele 59 medaljer ble med hjem over Boknafjorden, og bak flere av medaljene ligger det gode prestasjoner. Cecilie Lervik Endresen vant 100 meter i J15 og løp med tiden 13,05 under kvalifiseringsgrensen til junior-NM. Sara Østnor oppnådde tiden 9,73 da hun vant 60m hekk i J14. Dette er ny byrekord og gir en foreløpig 2. plass på landsstatistikken for 14-års klassen. Det vil føre for langt til å nevne alle de flotte resultatene som ble oppnådd, men resultatliste fra helgens KM i Sandnes finner dere her