NM 2014

Publisert: søndag 24. august 2014

NM 2014

Årets Norgesmesterskap i friidrett på Jessheim friidrettsstadion 2014 er nå historie. HIL hadde med sju utøvere, hvor juniorjenta Elisabeth Angell Bergh stod for HIL`s beste prestasjon.

HIL fikk med seg en flott sølvmedalje fra Jessheim. Elisabeth Angell Berg løp nok et kjempebra løp. Elisabeth kom i mål på den fine tiden 4.23,28. Ingvill Måkestad Bovim var, ikke uventet, i en klasse for seg. Hun løp inn til seier på tiden 4.12,34. Bak Elisabeth var det skikkelig kamp om bronsen mellom de to Gular-jentene, Karoline Finne og Ingrid Halvorsen Folvik. Resultatlista viste at Finne kom i mål to hundredeler foran Halvorsen Folvik.

Langdistansejenta, Hanne Steinstø, var en av de løperne som løp flest runder på Jessheim friidrettstadion denne helga. Hanne gjennomførte to solide løp. Hun løp inn til en flott 4. plass på 10.000 m. på søndag. Dette var debut på distansen på bane. Hanne kom inn på 37.16,69. På fredag løp Hanne 5000 m. på 17.55,76 og ble med det nummer 7. Kristin Størmer Steira løp inn til en klar seier på 10.000 m. på 33.40,75. Karoline B. Grøvdal løp inn til en nesten like klar seier på 5000 m. på tiden 15.47,63.

Hanne_NM

Sindre Gelius Eikje fikk det dessverre ikke helt til å stemme i fredagens høydekonkurranse. Sindre endte på en 7. plass med resultatet 1.90. Høyde ble vunnet av en suveren Ivan Kristoffer Nilsen med et hopp på 2.14.

Leonard Johan Nesheim løp både 400 m. og 400 m. hekk. Leonard Johan var ikke helt fornøyd med sin egen innsats denne helga, tross en fin 4. plass på 400 m. hekk. Karsten Warhom var 400 m. på 47.03. På 400 m. hekk var Øyvind S. Kjerpeset i en klasse for seg med vinnertiden 51.21.Leonard Johan løp 400 m. 52.70 og på 58.18 på 400 m. hekk.

Magnus Sirnes Hjellum endte på 13. plass på fredagens 5000 m. Magnus hadde håpet å løpe under sin personlige rekord på 14.43, men en veldig rolig åpning på hele feltet gjorde at det ble vanskelig. Magnus kom i mål på tiden 14.55,87. Marius Vedvik fra Gular spurtet i fra Vidars Sondre Nordstad Moen og vant på 14.16,37.

20 år gamle Erik Rullestad debuterte på NM på den tøffe distansen 10.000 m. Erik gjennomførte de 25 rundene på 32.00,32. Weldu N.Gebretsadik vant løpet på 29.32,59. Erik var ikke helt fornøyd med tiden, men innsatsen og gjennomførigen må Erik være godt fornøyd med.

Morten Velde kvalifiserte seg enkelt til finalen på 1500 m. på mesterskapets første dag etter en sterk avslutning. Morten fikk det dessverre ikke til å stemme i lørdagens finale som ble vunnet av Henrik Ingebrigsten på 3.42,66. Morten kom ikke til mål i finalen.