MAILEKENE 2023 – oppsummering

Publisert: mandag 22. mai 2023

MAILEKENE 2023 – oppsummering

Det tradisjonsrike friidrettsstevnet Mailekene ble arrangert på Haugesund Friidrettsstadion lørdag 20. og søndag 21. mai. Dette var 61. gang stevnet ble avviklet, og selv om deltakelsen dessverre ikke er som i storhetstiden, holder likevel stevnet stand som et populært og godt stevnetilbud for barn og ungdom – hovedsakelig fra Vestlandet.

Å legge et to-dagers friidrettsstevne til slutten av en uke med flere røde dager, gir et ekstra spenningsmoment, både om deltakelse og disponible dommere og funksjonærer til avviklingen.

I ettertid kan vi nok konkludere med at vi trolig hadde fått flere til start om vi kunne valgt en annen helg, men pinsehelgen peker seg ikke umiddelbart ut som et godt alternativ.
Arbeidet med å skaffe funksjonærer og dommere ble nok også mer krevende, men vi fikk satt sammen dyktige og effektive team begge dager.
TUSEN TAKK til dere som stilte opp og hjalp til med arrangementet, uten god hjelp fra frivillige kan vi ikke ta på oss så pass krevende oppgaver.
Flere av dere brukte av fritiden og var i sving både lørdag og søndag, og jeg håper dere sitter igjen med et inntrykk av at det er kjekt å være med og bidra til sunn aktivitet og gode stevnetilbud for barn og unge. En ekstra takk til medlemmene i komiteen som har jobbet med å skaffe folk og ikke minst godt arbeid de to dagene på Friidrettsstadion.

Ser vi litt på det sportslige, ser vi at mange har gode prestasjoner og setter fine nye personlige rekorder. Fint vær og passelig med vind gjorde forholdene for utendørs friidrett nærmest perfekte disse to dagen. For fullstendige resultater se nedenfor.

Resultatliste for lørdag.

Resultatliste søndag.

Vi deler hvert år ut bestemannspremie i følgende kategorier: sprint/hekk, hopp, kast og mellomdistanse – både gutt og jente (12-19 år). Basert på Tyrvingtabellen gir det følgende liste.

Bestemannspremier Mailekene 2023.

 

Dessuten velger vi å trekke frem en øvelse som normalt ikke står på øvelsesprogrammet til Mailekene
3000m hinder KS der Sara Busic (2002), IL Skjalg vant med tiden 10.23,53. Med den tiden klarte hun også målet med dette løpet, som var å løpe under kvalifiseringskravet til U23 EM i Finland i midten av juli. Kval.kravet er 10:25. Gratulerer med et vel disponert Sara, og lykke til i Finland!

 

Og sist, men ikke minst ønsker vi å takke GASSCO for god støtte til gjennomføring av årets Maileker. Med den gode støtten fra GASSCO, har vi det gode fundament vi trenger til å lage et godt og innholdsrikt friidrettsstevne over to dager.

Tusen takk for god støtte også dette året !!

 

ARRANGEMENTSSPONSOR:

 

GENERALSPONSOR: