Rosa Sløyfe-løpet

Publisert: Onsdag 3. oktober 2018 kl. 18:00

Fjorårets løp sitter ennå godt i minnet, og det er en glede å fortelle at Haugesund også i år er med blant arrangementsbyene. Onsdag 3. oktober kommer sirkuset innom vår by, og vi skal være klar til å gi deltakerne den samme flotte opplevelsen som i 2017.
Og årets løp ser virkelig ut til å bli en ny folkefest. Påmeldingene strømmer på og vi har sett oss nødt til å sette et tak på 1700 deltakere.
Med start, passeringer og målgang på Haugesund Friidrettsstadion, ligger alt til rette for en publikumsvennlig opplevelse og en gjentakelse av fjorårets Rosa Sløyfe-løp i Haugesund.

Nytt av året er det at det vil bli tilbudt en kortere løype (3-4 km) uten tidtaking. Løypekart.
Dette er en løype som går via Paviljongen inne i Haraldsvang, før kursen settes mot Fridrettsstadion. Løypa skal gås to – 2 – ganger.

Den lengste løypa har tilbud om tidtaking, men det er gjort noen endringer fra fjorårets løype, se løypekart. En skal holde rett kurs frem over treboen inn til Haraldsvang. Videre rett nord forbi restauranten og til krysset der den østre grusstien i Haraldsvang bringer løypen tilbake til Haakonsvegen og Friidrettsstadion. Løypa er godt merket og det er vakter i kryss hvor en kan være i tvil om retningen. Den lengste løypa skal løpes tre – 3 – ganger og vil totalt være omlag 6,5 km. Denne løypa har også tidtaking.

Begge løypene starter samtidig kl. 19:00, og de som skal løpe den lengste løypa (tidtaking) stiller fremst på startstreken, men de som skal to runder gjennom den korteste løypa holder seg bakerst i startfeltet. Vi ber også om at de som går gjennom løypa ikke går flere enn to i bredden og konsekvent holder høyre side av vei/stier, slik at de som ønsker å løpe kan passere på venstre side.

Med så mange som opp mot 1700 deltakere sier det seg selv at det blir folksomt i og langs løypa, og vi henstiller til alle deltakerne om å være tålmodige og vise hensyn. Dette er ikke et løp hvor en skal sette rekorder, men heller en løpefest hvor det viktigste er at mange delta til støtte for en god sak. Derfor er det veldig kjekt at så mange viser engasjement og stiller opp i dette løpet, som vi ser for oss vil bli et fast innslag i løpstilbudet her på Haugalandet. Vi ønsker alle deltakerne lykke til !!

For å avvikle et såpass stor løp er vi også helt avhengige av mange frivillige som løypevakter, utdeling av saft og medaljer, rigging/rydding mv. Tusen takk for at dere stiller opp!!

Oppdatert liste over frivillige med arbeidsoppgaver.

Velkommen til ROSA SLØYFE-LØPET 2018 i Haugesund.