Høstsesongen er i gang…

Publisert: torsdag 24. august 2023

Sommeren er på hell, skoleferien er over og høstsesong er i full gang. Mange av våre mest ivrige utøvere har også benyttet sommeren til stevner og fått god konkurranse – både innenlands og i utlandet.

Internasjonale stevner i England:
Bl.a. har Kristine Lande Dommersnes og Vilde Våge Henriksen hatt en tur til England, og deltatt i internasjonale stevner der. Resultatene viser at de to har holdt formen godt etter NM på Jessheim. Kristine deltok bl.a. på 1500m under BMC Regional Races i London, og senket der sin ferske personlige rekord fra NM på Jessheim med over 5 sekunder. Med tiden 4.14,06 slettet hun også Veslemøy Hausken sin byrekord fra 2000 med mer enn 3 sek. Hun har med det resultatet plassert seg på en foreløpig 4. plass på Norges-statistikken for inneværende sesong.

Vilde løp inn til tiden 4.23,03 i det samme stevnet. Tre dager sener deltok Vilde på den litt uvanlige distansen 2000m hinder under British Milers Club Grand Prix i Birmingham. Det resulterte i en solid forbedring av hennes tidligere bestenotering med nesten et halvt minutt og en slutt-tid på 6.29,49.

Nordisk mesterskap i parafriidrett:
Bjørnar Ramstad Støylen har også vært aktiv med bl.a. deltakelse i Nordisk mesterskap i paraidrett på Lillestrøm. Mesterskapet som ble avviklet forrige helg hadde samlet over100 deltakere og bød på tøff konkurranse for Bjørnar. Han deltok i tre øvelser på Lillestrøm, og fikk notert følgende resultater:

• 100m 12,84 og 4. plass
  • 200m 25,72 (ny pers) og bronsemedalje !!
  • Lengde 5,02m og en fin fjerdeplass.

Det hører med til historien at Bjørnar falt i kvalifiseringen på 100m, men kom seg fort på beina og greide likevel å kvalifisere seg til finalen.

Gode prestasjoner og fine resultater av Bjørnar, som virkelig har gjort seg bemerket innen parafriidretten.

Bildet er fra NOM i 2022, med Bjørnar på sølvplass på 100m.

Romerikets Råeste/NM Hinderløp:

Forrige helg ble også det første offisielle Norgesmesterskapet i hinderløp avviklet. Innlagt i et av landets største hinderløp – Romerikes Råeste – ble det et flott arrangement og et krevende løp for de som deltok. En av disse var HILs «jernmann» Luke Cambridge, og han hadde satt seg høye mål.            En plassering helt i toppen var innen rekkevidde, og Luke holdt godt følge med tetgruppen de første kilometerne. Etter hvert tok kreftene slutt og han endte til slutt på en fin 7. plass i eliteklassen, vel 3 minutter bak de tre som delte det øverste trinnet på seierspallen.
Løypa var i overkant 7 km. og gjennom løypa var det utplassert ikke mindre enn 70 hinder. En svært krevende løype, som satte deltakernes utholdenhet og styrke på en solid prøve.

Etter løpet ble også Luke tatt ut som en av seks som skal representerer Norge under sesongens VM i hinderløp i midten av september.

Gratulerer med uttaket Luke og lykke til I VM!!

Fullstendig resultatliste fra NM i hinderløp.

Luke Cambridge fra et hinderløp i 2019. Foto: Grethe Nygaard

Her hjemme har vi også begynt å røre på oss.
Onsdag ettermiddag ble det tredje av årets fire stevner i Haugesund Sparebank Cup arrangert på Frakkagjerd og på Friidrettsstadion (lange kast).

Fullstendig resultatliste fra stevnet.

Det er ikke bare i Budapest det skal konkurreres om medaljer denne helgen. På Sandnes Stadion går årets junior-NM av stabelen, og HIL Friidrett er representert med fem aktive utøvere.
Egen sak om dette mesterskapet og hvem som deltar kommer i morgen.