NM Friidrett 2023 på Jessheim.

Publisert: torsdag 6. juli 2023

NM Friidrett 2023 på Jessheim.

Torsdag 6. – lørdag 8. juli avvikles årets NM i friidrett på Jessheim med Ull/Kisa Friidrett som arrangør. Dette er tredje gang i løpet av de siste 10 årene klubben står som arrangør, så arrangementet være i trygge hender.

 

HIL stiller med en stor tropp på totalt 11 deltakere, samme antall som ved fjorårets NM. Årets deltakere er en blanding av debutanter og mer rutinerte deltakere, alle med forskjellige mål for sin NM deltakelse, noen med håp om medaljeplassering, andre med finaleplassering som mål, andre med håp om ny personlig rekord. Litt historisk er det også med 3 kvinnelige kastere fra HIL, det har nok aldri skjedd tidligere, og en skal sikkert minst rundt 70 år eller mer, tilbake i tid, for å finne 3 mannlige HIL kastere i et NM.

Ved fjorårets senior NM oppnådde HILs deltakere  l gull og 2 sølv samt flere finaleplasseringer. Omtrent det samme bør det være en mulighet under årets NM. 

Litt om HILs deltakere, øvelser mm

Anna Kolstø Jensen, 100m og 400m.
Anna har hatt flott fremgang på 400m denne sesongen med ny personlig rekord på 58,39, og viste fin form med ny pers på 200m i sitt siste stevne før NM, er hun i stand til ytterligere fremgang på 400m er ikke mulighet for finaleplass helt utopi.

Thea Marianne Dahl, Slegge 
Thea er debutant i senior NM. Etter en strålende utvikling sist sesong med flere personlige rekorder og klubbrekorder og oppnådd krav for NM deltakelse, har hun i år  stabilisert seg rundt fjorårs nivået, men forbedret seg litt til 45,39. Kanskje ny personlig rekord kan være et mål for NM deltakelsen?

Maria Pedersen Døske, Kule
Også Maria er debutant i senior NM utendørs. Hun har så langt i utendørssesongen ikke overgått sin flotte innendørs pers fra i vinter på 11,80. Men NM bør gi god erfaring og inspirasjon for videre satsing.

Hanna Haugsvær, Kule og Diskos
Sauda jenta er rutinert som NM deltaker etter å ha deltatt både i 2021 og 22. I år har Hanna hatt en gledelig og flott fremgang spesielt i diskos med sin personlige rekord på 42,42, og mindre enn 2 m bak klubbrekorden. En finaleplassering blant de 8 beste i diskos bør absolutt være innenfor rekkevidde.

Bjørnar Ramstad Støylen , 100m klasse utvikl. hemmet
Den fargerike Karmøybuen har ikke konkurrert utendørs så langt denne sesongen. Men med seier ved de 3 siste års NM og en personlig rekord på 12,68, er det vel ikke utenkelig at Bjørnar vil være med i gullkampen også under årets NM 

Kaja Kleppe Salemonsen, Tresteg
USA studenten har perset til 12,09 denne sesongen og har satt ny klubbrekord i HIL. Kaja kom med til finaleomgangene og ble nr. 6 under NM i fjor, dette bør vel være målet også i år. 

Morten Gjendem, 5000m og 10000m
NM debutant etter sitt flotte debutløp på 10000m med 30,02,68 tidligere i sesongen. Ølensgutten er med dette nr. 10 på årets Norgesstatistikk og med en lignende prestasjon, kan en topp 8 plassering være mulig. Morten skal forøvrig også gjøre sin utendørs debut på 5000m under NM

Kristine Lande Dommersnes, 1500m og 5000m
Så langt denne sesongen har Kristine forbedret sine personlige rekorder på omtrent alle distanser, med en flott 5000 m og sølv under Nordisk mesterskap som beste prestasjon så langt. Hun er absolutt blant medaljefavorittene på 5000 m og med gode muligheter for en god plassering også på 1500 m.

Vilde Våge Henriksen , 3000m hinder
Vilde deltar på sitt 8. senior NM. Etter sølv på 3000m hinder under fjorårets NM, ble hele høsten og store deler av vinteren preget av sykdom og ingen, eller lite trening. De siste 4-5 månedene har imidlertid treningene gradvis blitt bedre, og det er ikke usannsynlig at Vilde vil blande seg inn i medaljestriden på fredag

Tedros Gebretensai Haile, 5000m og 10000m.
Etter et par trøblete sesonger, har forberedelsene mot NM gått bra for Ted, med ny personlig rekord, 14,36,44 på 5000m i siste konkurranse før NM. Største utfordring for Ted under NM er å komme med i A heatet på en eller begge distansene. Siden deltakelsen er stor og det ikke arrangeres forsøk på disse distansene.

Simon Østreng Veland, 1500m
Etter mye skadetrøbbel så langt i karrieren, har det blitt få konkurranser, men tidvis bra trening, spesielt siste 8-9 månedene. Det er derfor ingen umulighet for Simon å kvalifisere seg for finalen, om han er på nivå med sin pers fra 2021 på 3,50,88. 

 

Vi ønsker alle 11 lykke til med under NM !!

 

 

GENERALSPONSOR FOR HAUGESUND IDRETTSLAG: