Skolebannerkampen 2023

Publisert: mandag 12. juni 2023

Skolebannerkampen 2023

Fredag ble årets Skolebannerkamp for byens barneskoler arrangert på Haugesund Friidrettsstadion. I det fine sommerværet ble det en flott opplevelse, både for ivrige deltakere, engasjerte lærere/ledere og flinke funksjonærer.

 

Programmet for Bannerkampen er fast fra år til år, og de individuelle øvelsene det kjempes i er:
60m, 600m, høyde, lengde og liten ball. Det hele avsluttes med 5x60m stafett etter Donald-metoden,
og øvelsene er like for jenter og gutter.
Reglene er enkle, hver skole stiller med to jenter og to gutter i hver øvelse. Poengskalaen avhenger av hvor mange skoler som deltar, og siden årets Bannerkamp hadde påmelding fra 6 skoler blir poengene fordelt slik: 12, 11, 10, 9 osv. ned til 1 poeng. Det betyr at alle som deltar får poeng.
Maksimalt kan altså en skole få 23 poeng i en øvelse, men da må deltakerne fra skolen erobre de to først plassene.
Det skjer nok ikke så ofte, men dette året fikk vi den situasjonen i en øvelse, nemlig lengde for gutter, der Lillesund fikk full pott. Herman Urnes Hahn og Jon Magnus Våge fikk opp de to lengste hoppene i konkurranse med h.h.v 4,37m og 4,22m og sikret dermed dobbelseier og full poengscore for sin skole.

Dette var likevel ikke nok til å sikre Lillesund seieren. For å gå helt til topps i denne konkurransen, viser det seg ofte at jevnheten er det viktigste, så også dette året. Hos guttene ble det tidlig klart at fjorårs vinneren Skåredalen ville ha et ord med i laget også dette året. Solvang og Brakahaug snuste på ledelsen tidlig i konkurransen, og på oppløpssiden kom også Lillesund sterkt, men ingen av disse hadde den jevne troppen og de jevnt gode resultatene som Skåredalen hadde.
Da sluttpoengene ble talt opp, viste det seg at Skåredalen forsvarte tronen og kunne juble for nok en fin seier i Skolebannerkampen. Slutt poengene ble 91 p. til Skåredalen med Lillesund (85p.), Solvang (75p.) og Brakahaug (68p.) på de neste plassene.

Sammenlagt poengstilling gutter.

I jenteklassen stakk Solvang tidlig opp i ledelsen sammenlagt og takket være gode prestasjoner og jevnt over høy poengscore, holdt de den gjennom hele stevnet. Tilslutt var seiersmarginen på hele 18 poeng. Lillesund sikret seg en nesten like klar 2. plass med 90 poeng, og på de videre plassene fulgte Austrheim, Brakahaug, Gard og Skåredalen.

Sammenlagt poengstilling jenter.

Bildet viser glade Solvang-jenter etter å ha fått utdelt det synlig beviset for seier i Skolebannerkampen 2023.

 

Dermed fikk vi altså den situsajonen at begge tittelforsvarerne greide å holde på tittelen, og kunne dra hjem fra Friidrettsstadion med samme banner som de hadde med seg da de ankom.
Og målt i styrken på seiersbrølet fra de vinnende lag, da resultatene ble lest opp, betyr det stor prestisje å vinne denne konkurransen.

Fullstendig resultatliste – jenter

Fullstendig resultatliste – gutter.

 

Før stevnet ble rundet av ble det tid til premiering i enkeltøvelser og overrekkelse av banner til de vinnende lag.
Vi har fått tilsendt noen flotte blider fra Espen Severeide, og tillater oss å benytte disse som en avslutning på denne oppsummeringene av årets Skolebannerkamp.

60m: fv. Elona Ramadani (So), Håvard Skare Fauske (Br), Theo Salt Hoftun (Sk), Frida Thulin Aase (Au), Drake Lagnason (Li) og Synne Espedal (So).

 

600m: fv. Mari T. Kvande (So), Adrian Våg (Sk), Håvard Skare Fauske (Br), Othelie Stave-Wigene (Li), Oddvar Frøyland, (So) og Alida H. Eide (Li).

 

Liten ball: fv. Henriette S. Larsen (Br), Wael Sharkyah (So), Drake Lagnason (Li), Tiona Borgersen (Au), Fruderyk (Sk) og Synne Espedal (So).

 

Vi må heller ikke glemme de som var med på avviklingen av dette flotte formiddagsstevne, nemlig trofaste og flinke dommere og funksjonærer. Midt i arbeidstiden er det ikke så lett å få folk med på avviklingen av et slikt stevne, men takket være gamle travere, gode hjelpere fra skolene som deltar og ikke minst noen av våre egne ungdommer, som tar utfordringene på strak arm og stiller opp når vi trenger det. Vi klarte det i år også – Tusen, tusen takk!! 

 

Dermed var nok en flott formiddag over, takk for i år og hjertelig velkommen tilbake i juni 2024.

 

 

GENERALSPONSOR FOR HAUGESUND IDRETTSLAG: