Nordisk mesterskap i para friidrett

Publisert: tirsdag 23. august 2022

Nordisk mesterskap i para friidrett

Bjørnar Ramstad Støylen deltok i helgen i Nordisk Mesterskap i para friidrett i Bolnãs i Sverige (Nordic Championship Para Athletics). Der gjorde han sine saker så bra at han kom hjem med to flotte sølvmedaljer i bagasjen.

 

Nordisk mesterskap (NOM) samler utøvere fra Danmark, Finland, Færøyene, Island, Norge foruten vertsnasjonen Sverige, og Norge stilte med en tropp på 12 utøvere.
For å få mest mulig lik og rettferdig konkurranser, konkurrerer utøverne i para friidrett i klasser basert på funksjonsnedsettelsen, og Bjørnar deltar i klasse T20.

Under mesterskapet deltok Bjørnar på 100 og 200 m og på begge distansene kom han i mål som nr. 2, etter suverene Joel Reinholdsson fra Sverige. Tidene 13,26 (100m) og 26,28 på 200m resulterte i to flotte og velfortjente sølvmedaljer til Bjørnar.
I lengde ble flere klasser slått sammen, og med resultatet 4,95 ble Bjørnar nr. 5 totalt, men med nest best resultat i sin klasse T20. Bjørnar var også med på mix stafettlaget på 4x100m som ble nr. 2, men stafetten talte ikke med i NOM, og det ble derfor ikke delt ut sølvmedalje for den prestasjonen.

 

Resultater fra mesterskapet: Resultat Nordic Championship Para Athletics

 

En fyldig reportasje kommer på Friidrettsforbundet sine FB-sider i løpet av kort tid.

 

 

GENERALSPONSOR HAUGESUND IDRETTSLAG: