Junior-NM friidrett i Bærum.

Publisert: torsdag 25. august 2022

Junior-NM friidrett i Bærum.

Norgesmesterskapet i friidrett for junior blir avviklet i Bærum Idrettspark 26.-28. september, og HIL Friidrett er godt representert med 12 utøvere.

 

Jr.-NM avvikles i to klasser U20 og U23, slik at de yngste mellom 15 og 19 år (født 2007-2003) konkurrerer i U20, mens de som er født mellom i årene 2002 og 2000 deltar i den eldste klassen.
Dette i motsetning til nylig avholdt UM, hvor utøveren konkurrerer i den årsklassen de er født. Dermed blir det mye tøffere konkurranse – spesielt for de yngste, som må konkurrere mot de som er både to og tre år eldre.

De som deltar under junior-NM har alle greid oppsatte kvalifiseringskrav i en av de øvelsene de deltar på, noe som borger for god kvalitet og høyt nivå på de som får løpe ut og konkurrere på det nye, flotte friidrettsstadion i Bærum Idrettspark.

I troppen på 12 utøvere, som representerer HIL Friidrett under mesterskapet, er 7 jenter og 5 gutter. Blant disse fremadstormende ungdommene finnes det også noen som ventes å hevde seg helt i toppen i sine øvelser.

Størst forhåpninger om edelt metall har vi nok til kappgjengeren Andreas Døske som deltar på 3000m. Andreas har vist fin form den siste tiden, og forbedret sin personlige rekord på 2000m under UM i Trondheim nylig. Denne helgen står 3000m på programmet for Andreas sin del.

Blant jentene synes det som Vilde Våge Henriksen er den som har størst har potensiale til det øverste trinnet på seierspallen. Vilde deltar på tre distanser, og det i seg selv er en god prestasjon. Vilde har også vist fin formstigning utover sesongen, og hun er nok ikke helt fornøyd med helgen, før hun vært en tur på det øverste trinnet på pallen. Sjansen er nok størst på 3000m hinder.

Neo Dobson er Norges desidert raskeste sprinter i 15-års klassen, men i konkurranse med 51 andre gode sprintere, og de aller fleste tre og fire år eldre, skal det godt gjøres å kopiere gullmedaljen fra UM i Trondheim. En finaleplass kan imidlertid være innen rekkevidde for Neo, som fremdeles sliter med en hamstringsskade. Om han stiller på startstreken, blir ikke avgjort før nærmere helgen.

Følgende utøvere fra HIL Friidrett er påmeldt til mesterskapet:

Thea Marianne Dahl              Kvinner U20                Slegge
Neo Dobson                           Menn U20                   100m
Andreas Døske                      Menn U20                   3000m kappgang
Maria Døske                          Kvinner U20                diskos, kule
Hanna Haugsvær                  Kvinner U20                diskos, kule
Vilde Våge Henriksen            Kvinner U23                1500m, 3000m, 3000m hind.
Nora Jakobsen                      Kvinner U20                800m, 1500m, 3000m
Anna Kolstø Jensen              Kvinner U20                100m, 200m
Alexander M. Laksfoss          Menn U20                    100m, 200m
Stian Austrheim Lie                Menn U20                    Tresteg
Hedda Børø Opsøen             Kvinner U20                800m, 1500m
Stefan Jinpong Skrede          Menn U20                   100m

 

Både startliste og fullstendig liste over påmeldte, som viser ca. 510 påmeldte til helgens jr.-NM, finnes på arrangørens sider: https://sites.google.com/view/jrnm2022/om-nm

Liveresultater:

 

 

GENERALSPONSOR FOR HAUGESUND IDRETTSLAG: