Kretsrekord i slegge

Publisert: torsdag 2. juni 2022

Kretsrekord i slegge
Thea Marianne Dahl satte i går kveld ny kretsrekord i slegge (4 kg.) for Rogaland. Det er selvsagt også ny byrekord.

Under gårsdagens stevne i Haugesund Sparebank Cup på Friidrettsstadion, kastet Thea M. Dahl sleggen hele 42,90m og satte med det ny kretsrekord for Rogaland.
Slegge-øvelsen var, av sikkerhetsmessige årsaker, lagt inn som siste øvelse for kvelden, og derfor var det få som fikk overvære denne begivenheten. Etter flere mislykkede forsøkt, fikk Thea virkelig teknikken til å stemme i det 5. kastet, og sleggen landet godt over 42m.

Den gamle kretsrekorden for Rogaland var på 41,83m og ble satt i 2010.

Fullstendig resultatliste fra det første stevnet i årets Haugesund Sparebank Cup.

 

En annen utøver som har hatt fin fremgang og nærmer seg kretsrekord for Rogaland er Kaja Kleppe Salemonsen i tresteg. Kaja, som for tiden studerer i USA, har I løpet av vinteren forbedret sin personlige rekord – og byrekorden – tre ganger, og har foreløpig stoppet på 11,93 m. Kretsreorden for Rogaland er på 12,26m og er satt så langt tilbake som i 2003. Den er innen rekkevidde for Kaja.

 

Og til slutt tar vi med at Kristine Lande Dommersnes også har vist fin form i mai. Under et stevne i Oordegem i Belgia forrige helg, forbedret hun sin personlige rekord på 1500m med 3 sekunder til 4.23,07. Den gamle var satt i 2019, og mye tyder på at også Kristine vil gå en fin sesong i møte.