Aktiv friidrettshelg for HIL-utøvere

Publisert: fredag 17. juni 2022

Aktiv friidrettshelg for HIL-utøvere

Sommerferien er like rundt hjørnet for mange av oss, men det betyr ikke at friidrettsutøverne tar ferie.

Tvert imot er sommeren er en svært aktiv tid for mange, og det starter denne første helgen i skoleferien.
En stor HIL-tropp deltar under Veidekkelekene på Lillehammer fredag til søndag, og på vei til Lillehammer gikk turen innom Oslo og Bislett Games. Med et fullsatt Bislett stadion, stor steming på tribunene og mange flotte norske resultater, var det en fin start på turen til Østlandet.
Høydepunktet for mange var nok Jakob Ingebrigtsen sitt mile-løp, der han i kveldens siste individuelle øvelse, løp inn til den sterke tiden 3.46,46, og som første nordmann i historien ble vinner av distansen i Diamond League sammenheng.

Et annet høydepunkt for oss haugesundere var et nasjonalt heat på 1500m for kvinner tidligere på kvelden. Her deltok både Kristine Lande Dommersnes og Vilde Våge Henriksen, og de gjorde sine saker svært så godt.
Kristine har tidligere i sesongen senket sin personlige rekord på distansen til 4.23,07 og denne ble ytterligere forbedret torsdag kveld. Farten i tet-feltet var stor fra starten av, og de to HIL-jentene ble liggende bakerst i feltet, men i et jevnt tempo og helt etter skjema. På den siste runden ble løper for løper plukket opp, og i mål ble Kristine klokket inn til ny personlig rekord på 4.20,24.
Vilde var ikke langt bak, og endte med slutt-tiden 4.23,67, som er forbedring av hennes tidligere personbeste på 4.25,60 tilbake fra 2020-sesongen.
Distansen ble forøvrig vunnet av Ingeborg Østgård fra FIK Ren-Eng på den gode tiden 4.09,91. Fortsetter formstigningen for de gode HIL-jentene blir det spennende å følge de under hoved-NM i Stjørdal 24.-26. juni

Resten av HIL-gjengen fortsetter turen til Lillehammer og helgens Veidekkeleker.
Allerede fredag ettermiddag forbedret Thea Marianne Dahl sin egen kretsrekorden i slegge med et kast på 43,86m. Da er hun kun 14 cm. unna kvalifiseringskravet til hoved-NM, men siden mesterskapet går allerede neste helg, var nok dette siste sjanse for Thea til å kvalifisere seg til årets hoved-NM.
Den forrige krets- og byrekorden lød på 42,90m og var bare seksten dager gammel..

Øvrige resultater fra Veidekkelekene 2022.

Og som om ikke det var nok, deltar Nora Jakobsen i  Världsungdomsspelen  i Gøteborg denne helgen. På fredagens 800m løp hun inn til tiden 2.18,05 og sikret seg med det en fin fjerde plass i A-heatet i sin klasse J 15. Nora har forøvrig en personlig rekord på 2.15,74, satt under årets Maileker.

Nora har også hatt fin fremgang den siste tiden, og vi ser med spoenning frem til neste helgs hoved-NM i Stjørdal – også for hennes del.
Resultatene fra Världsungdomsspelen 2022 finnes på: https://www.vuspel.se/