KÅRE OSNES – 70 ÅR.

Publisert: mandag 21. september 2020

KÅRE OSNES – 70 ÅR.

Kåre Osnes fyller 70 år i dag, og Haugesund IL Friidrett stiller seg i rekken av gratulanter.

Kåre er en av de mest kjente skikkelsene innen friidretten på Haugalandet, og også langt utover regionens grenser. Blir det nevnt at en kommer fra Haugesund og har interesse for idrett, er det ikke lenge før navnet Kåre Osnes blir nevnt. Det viser at han har opparbeidet seg et stort kontaktnett rundt i hele landet – ikke bare i friidrettsmiljøet. Det er kanskje ikke så rart, for Kåre har en lang karriere – både som aktiv løper og senere som trener/leder. Helt siden han kom til Haugesund og meldte seg til tjeneste, på slutten av 60-tallet, og frem til dags dato, har han hatt en aktiv rolle innen idrettslaget.
Kåre har hatt de fleste rollene – både sportslig og administrativt – og få kjenner bedre den aktive friidretten enn han.

Han hadde selv en flott aktiv karriere til langt utpå åtti-tallet, og resultatene han oppnådde, står seg fremdeles godt i nasjonal sammenheng. På listen over klubbrekorder figurerer han fremdeles med pall-plassering på de fire lengste distansene.
Etter den aktive karrieren var det trenergjerningen han ofret seg for, både som klubbtrener og som landslagstrener for juniorlandslaget. Det er ikke få barn og ungdom som har hatt Kåre Osnes som trener i løpet av sin aktive karriere.

I årene 2002 – 2013 var han også ansatt som daglig leder i klubben, og ved klubbens 100-års jubileum i 2006 ble han utnevnt som æresmedlem i Haugesund IL.

Gjennom et over femti år langt forhold, har Kåre har betydd mye for Haugesund IL og klubben har betydd mye for han. Vi gratulerer hjerteligst med 70-års dagen, og håper vi kan ha deg med oss i mange år fremover.