UM innendørs i Bærum

Publisert: fredag 6. mars 2020

UM innendørs i Bærum
Første dag av innendørs-UM er tilbakelagt, og det har vært litt av en dag sett med HIL-øyne. Vi hadde tre utøver i aksjon, og alle tre fikk en tur øverst på seierspallen før kvelden var over.

Først ut var vår gode kappgjenger Andreas P. Døske på 1500m kappgang i G 17. Etter jevnt sterke resultater den siste tiden, var Andreas naturlig nok favoritt i sin klasse, og han innfridde.  I sin klasse var han over ett minutt foran nr. 2, men Andreas var også den kappgjengeren som hadde best tid av alle som deltok. Slutt-tiden ble 6.11, 63.

Kaja Kleppe Salemonsen var den neste av HIL-utøverne som gikk helt til topps. Etter flere plasseringer rett utenfor pallen, i mesterskap de siste årene, greide Kaja endelig å ta steget helt til topps, etter en intens tresteg-konkurranse. Til slutt var det bare en cm. som skilte mellom gull- og sølvmedaljen, men Kaja oppnådde det lengste hoppet og vant konkurransen med resultatet 11,26 m. i J 18/19.

Kun en knapp halvtime senere var det klart for kveldens tredje gullmedalje til HIL, og igjen var øvelsen tresteg. Jonas Nuland Ræstad oppnådde resultatet 12,94 m. i første omgang, og det må sies å være et godt resultat, oppladningen tatt i betraktning. Jonas kom nemlig rett fra jobb som tømmerlærling på Karmøy, og fikk minimalt med tid til forberedelser til øvelsen. Etter en jevn og fin serie, hvor Jonas hadde de tre lengste hoppene i konkurransen, sikret han seg tilslutt en velfortjent gullmedalje.

Enda gjenstår to dager av mesterskapet, og HIL har flere utøver med i årets UM i Bærum Idrettspark.
Foruten de tre over nevnte deltar:

  • Anna Kolstø Jensen J 16: 60m og 200m
  • Hanna Haugsvær J 15: kule
  • Emile Høyland Schou J 15: 60m, lengde og tresteg
  • Inger Constanse E. Lunde J 18/19: 60m og 200m
  • Thelma Aase J 16: 60m og 200m
  •  Alexander Z. Røksund G 15: 60m og 200m

I tilleg har vi meldt på et jentelag på 4x200m stafett.

Resultatlink til mesterskapet.

Forøvrig har arrangøren egen hjemmeside hvor en bl.a. finner streaming fra mesterskapet.

 

Vi ønsker alle alle 9 ungdommene våre lykke til videre i mesterskapet.