Oppsummering m/bilder fra innendørs-NM.

Publisert: mandag 3. februar 2020

Oppsummering m/bilder fra innendørs-NM.

Under siste dag av helgens innendørs-NM i Bærum ble det nok en medalje  til HIL Friidrett, og det var – ikke uventet – Kristine Lande Dommersnes som stod for den prestasjonen.
Kristine løp offensivt og sprengte feltet da hun tok teten etter 700 meter. Lørdagens 3000m satt nok likevel litt i beina, for da Malin Edland fra Tjalve økte farten to runder fra mål, ble det litt for tungt å følge med. På oppløpssiden klarte også Steinkjers Grethe Tyldum å snike seg forbi Kristine, som dermed ble henvist til bronsemedalje. Likevel ble helgens gode prestasjoner en flott oppmuntring for Kristine, og en velfortjent belønning for utallige timer og tålmodig treningsarbeid.
Klubben stiller seg i kø av gratulanter.

Det var ikke bare utøvere og trenere fra HIL Friidrett som var aktive i Bærum Idrettspark under innendørs-NM i helgen.
Altmuligmannen Dag Eliassen, som er en annerkjent fotograf, var på plass og foreviget noen av HILs utøvere som var i aksjon.


Kristine Lande Dommersnes i føringen på kvinnenes 3000m som hun vant på tiden 9.42,77.
Bak følger Andrea Modin Engesæth fra Runar, som løp inn til sølvmedalje.

 

Andreas Pedersen Døske i aksjon på mennenes 5000m kappgang. Andreas fikk slutt-tiden 23.09,56 og ble belønnet med sølvmedalje for sin prestasjon.

 

Seiersintervju (på direkten på NRK1) hører med etter en seier i NM.

 

Medaljevinnerne fra 3000m KS:
Fv.: sølvvinner Andrea Modin Engesæth IL Runar, gullvinner Kristine og bronsemedaljør Mari Roligheten Ruud, også hun fra IL Runar.

Tre andre HIL-utøvere deltok også i helgens NM, og fikk følgende resultater:

Kaja K. Salemonsen ble nr. 10 i finalen i tresteg med resultatet 10,81m. Det er lite stykke bak hennes ferske byrekord på 11,59m, som hun satte under Norna-lekene for fjorten dager siden.

De to sprinterne Inger Constanse E. Lunde og Thelma Aase deltok begge på både 60m og 200m. De kom ikke opp mot sitt aller beste denne helgen, og begge manglet noen hundredeler på å ta seg videre fra sine forsøksheat. Thelma klokket inn på 8,31 og 26,49 på h.h.v. 60m og 200m, mens Inger Constanse fikk notert 8,02 og 26,57 på de samme distansene.
For begge jentene sin del var det litt bak sine – relativt ferske – personlige bestenoteringer, og dermed blir by-rekordene på distansene stående noen uker til.