Nok en aktiv helg for HIL Friidrett.

Publisert: søndag 2. juni 2019

Nok en aktiv helg for HIL Friidrett.

Vi har snart lagt bak oss en ny og travel helg i HIL Friidrett, med stort arrangement på hjemmebane og utøvere på farten utenbys.

HAUGESUNDS AVIS 5 KM. MOSJONSLØP OG HALVMARATON

Lørdag arrangerte vi, i godt samarbeid med Haugesunds Avis, 5 km. mosjonsløp og halvmaraton på og ved Haugesund Friidrettsstadion, og nok en gang kom vi godt fra et så pass stort løft.
Litt utfordrende var det at halvmaratonløpet gikk samtidig med dødsing i Haraldsvang, med tilstrømming av publikum gjennom deler av løypetraseen, men med samarbeid, smidighet og gode løypevakter, gikk dette bra. For løperne var det nok ekstra inspirerende å løpe gjennom hovedarena for dødsingen flere ganger.
Sammenlignet med fjoråret registrerer vi omtrent helt likt antal påmeldte løpere, med en liten økning på antallet som deltar på mosjonsløpet og en tilsvarende nedgang på halvmaraton.
Været ble bedre og bedre for løping utover lørdagen, og vinden som etterhvert føltes kald for tilskuerne inne på Friidrettsstadion var knapt merkbare for løperne.

I Haugesunds Avis mosjonsløp var det Trine Halsnes som var best i kvinneklassen med tiden 22,02, mens Birk Nagell Skogland var raskeste herre og løp gjennom den 5 km. lange løypen på 16,06. Dett er den beste tiden som er registrert i løypa og en forbedring av tidligere bestenotering med 16 sekund.
Dameklassen i Haugesunds Avis halvmaraton ble vunnet av Maryna Novik fra IF Klypetussen med tiden 1.20,18, mens Urige Buta nok en gang løp raskest av herrene og vant på tiden 1.11,14. Begge to har bedre tider fra tidligere år i denne løypen.

For de som ønsker å studerer resultatlisten mer inngående, kan vi henvise til EQ Timing sine liveresultater fra løpet.

Vår samarbeidspartner Haugesunds Avis har forøvrig en fyldig reportasje fra lørdagens løp. Billedreportasje fra løpet.

Komiteen har jobbet iherdig med å planlegge og skaffe funksjonærer til arrangementet, der bl.a. løypevakter er en viktig oppgave. Dette har de lykkes godt med og løpet ble gjennomført bortimot prikkfritt.
Stor ros og takk til medlemmene i komiteen og til dere som hjalp til som løypevakter, med påmelding, på drikkestasjonene, utdeling av medaljer og løperdrikke ved målgang, og ikke minst de flittige jentene i kiosken/kafeteltet. Vi greide det denne gangen også! 

Vi vil også benytte anledningen til å takke vår arrangementssponsor Haugesunds Avis for god støtte og godt samarbeid i forbindelse med avviklingen av årets Haugesunds Avis 5 km. mosjonsløp og halvmaraton. Tusen, tusen takk!! 

 

FRAMOLEKENE

Og de eldste ungdommene som ikke var hjemme og hjalp til under Haugesunds Avis Mosjonsløp og Halvmaraton har vært i aksjon i Framo-lekene på Fana stadion fra fredag til søndag.
Her får de målt krefter mot de beste friidrettsungdommene på Vestlandet, og HIL-ungdommene viser godt igjen på listene. Mange gode prestasjoner og flotte plasseringer, og flere reiser hjemover med betydelig tyngre bager enn de dro med. Anna Kolstø Jensen i J 15 må være godt fornøyd med helgen, med ikke mindre enn tre besøk på det øverste trinnet på seierspallenkan. Både på 60m (8,37), 100m (13,25) og 200m (27,96) gikk Anna til topps, mens Pawel Kucaj og Kaja Kleppe Salemonsen også sikret seg førsteplasser i sine klasser for sine prestasjoner på h.h.v 60m (7,54) og tresteg (11,12m).

Klubbens øvrige utøvere og resultater finner en i komplett resultatliste fra alle tre dagene.

PUTBOS MEMORIAL LEON BUYLE

Vi har også hatt utøver utenlands, nærmere bestemt i Putbos Memorail Leon Buyle i Belgia.  Høydepunktet fra dette stevnet var at Kristine Lande Dommersnes satte en fin personlig rekord på 1500m, da hun ble nummer tre i B-heatet med tiden 4:26.12. Kristine perset med over to sekunder, men enda mer gledelig er det at hun løp under kravet til U23-EM, og kan gjøre seg klar til mesterskapet, som avvikles i Gãvle i Sverige 11.-14. juli. Vi gratulerer!
De øvrige HIL-løperne som deltok i Belgia var Vilde Våge Henriksen (årsbeste på 800 samt 1500), Margrete J. Baustad (pers på 800) og Tedros Haile (1500). Alle tre gjorde gode løp og viser fin fremgang, noe som lover godt for resten av sesongen. Mer om norske utøver i helgens konkurranser.