2 x bronsemedalje i terreng-NM.

Publisert: søndag 14. oktober 2018

To bronsemedaljer ble beholdningen under dagens terreng-NM lange løyper i Trondheim.
HIL Friidrett stilte med tre unge løpere i helgens NM, og de gjorde sine saker bra i mesterskapet, som ble arrangert på Bratsberg stadion.

Trond Olav Halvorsen i klasse G15 var førstemann ut, og etter et jevnt og veldisponert løp var han tilslutt 3. mann i mål i den 4 km. lange løypa. Med tiden 14:00 var han 25 sek. bak vinneren, men kun 3 sek. bak sølvplassen.

I mennenes juniorklasse stilte Tedros (Ted) Haile og Simon Østreng Veland i den sorte HIL-drakten. En gruppe på syv løpere skilte seg tidlig ut, og Ted var med i denne tetgruppen gjennom hele den 6 km. lange løypa. I siste del av løpet fikk vinneren Håkon Stavik fra Ålesund en luke og denne beholdt han helt inn. Kampen om sølvet ble spennende helt til oppløpet, men på de siste metrene ble Simon Steinshamn, Tingvoll FIK for sterk og henviste Ted til bronsemedalje, men kun tre sekund bak. Likevel et flott løp og en fin avslutning på en god sesong for Teds del.