Skolestafetten 2018

Publisert: torsdag 27. september 2018

Skolestafetten ble avviklet på Haugesund Friidrettsstadion i dag, og tross det litt sure høstværet ble det et flott opplevelse, både for løperne og ivrige medelever og foreldre som heiet på sine favoritter.

Skolestafetten har en lang tradisjon i Haugesund, og består av totalt 15 etapper hvor både 5., 6. og 7. trinn løper 5 etapper hver. Med start og målgang på Friidrettsstadion og en god runde i Haraldsvang, får en utnyttet det flotte området rundt stadion på en god måte.

Jentene på 5.-7. trinn var først ute, og det ble et spennende oppgjør mellom Lillesund og Rossabø skoler. Rossabø var i ledelsen etter at både 5. og 6. trinn hadde løpt ferdig, men de røde Lillesund-jentene nærmet seg før de eldste jentene la ut på sine avgjørende etapper. Da sisteetappeløperne kom inn på stadion var rollene byttet om, og Lillesund hadde en liten luke ned til Rossabø. Ankerkvinne Mina Rossebø holdt ledelsen helt inn til målstreken, og det ble dermed Lillesund-leiren som kunne slippe jubelen løs som vinner av årets skolestafett i jenteklassen. Rossabø ble altså nr. 2 og Gard på en klar 3. plass. Resultatliste jenteklassen.

Hos guttene fikk vi ikke den samme spenningen om seieren. Austrheim-guttene var i teten helt fra starten av, og kikket seg ikke over skulderen. Til slutt vant de med en margin på 12 sekunder til Gard på 2. plass og ytterligere 9 sek. til Skåredalen på 3. plass. Resultatliste gutteklassen.

I klassen for ungdomsskoler, som løper den samme løypen som barnetrinnet,  var det dessverre kun to lag som deltok, både i jente- og gutteklassen. Det ble derfor et oppgjør mellom Vormedal og Skåredalen, og Vormedal ungdomsskole trakk det lengste strået og vant både blant jentene og guttene. Resultatliste ungdomsskoler.

HIL Friidrett vil takke ivrige lærere, klassekamerater og ikke minst flinke elever som løp dagens skolestafett. Stemningen var høy og entusiasmen til å føle på under løpet.
Takk også til vakter fra skolene og ikke minst våre egne funksjonærer som trofast stiller opp og hjelper til under stafetten – tusen takk!!