Junior-NM oppsummert

Publisert: søndag 26. august 2018

Helgens junior-NM på Bislett stadion med IL BUL som arrangør, viste at det gror godt i norsk friidrett. Hele 504 deltaker stilte til start i klassene U20 og U23 i løpet av de tre dagene mesterskapet varte.

HIL Friidrett var representert med 11 unge utøvere fordelt på fem i jenteklassene og seks gutter. Når alle stilte i yngste klasse, betyr det at de kan delta i tilsvarende mesterskap i mange år fremover. Dette lover godt for fremtiden.

Resultatmessig er det nok Kristine Lande Dommersnes som har mest grunn til å være fornøyd med innsatsen. Et jevnt oppgjør under fredagens 3000m resulterte i sølvmedalje med tiden 10.01.02 kun 0,78 sek. bak vinneren Chrsitine Næss fra IL Tyrving.
Lørdag var rollene byttet om da Kristine gikk frem og sikret seg gullmedaljen på 1500m. Slutt-tiden ble 4.32,21 og hun var 1,3 sek. foran nr. 2 i mål. Dermed en velfortjent gullmedalje til Kristine, som altså kommer hjem med både gull og sølvmedalje i kofferten!

Helgens siste HIL-medalje var det Andreas Pedersen Døske som stod for. På den harde distansen 3000m kappgang gikk han inn til en velfortjent bronsemedalje med slutt-tiden 16.06,24.

Flere av de andre HIL-utøverne har også all grunn til å være fornøyd med innsatsen og kan reise hjemover etter gode prestasjoner og gode plasseringer.
Pawel Kucaj oppnådde 6,71m i lengde og ble dermed nr. 4, kun to cm. fra bronsemedaljen.
Samme plassering fikk også Vilde Våge Henriksen på jentenes 1500m.

Tedros Gebretensai Haile ble klokket inn på 15.06,61 på 5000m og ble med det nr. 5 på distansen.
Jonas Nuland Ræstad stoppet på 13,07m i tresteg og fikk en fin 6. plass, mens Vilde Våge Henriksen sin 800m, som hun gjennomførte på 2.14,31 også resulterte i en 6. plass.

Vi noterer også at Norheim-gutten Mats Hauge, med fortid i HIL, reiser hjem med edelt metall. Han viser god form og fulgte opp forrige helgs medalje i NM i Byrkjelo med seier på 1500m. på lørdag og 2. plass på søndagens 800m.

En lykkelig Kristine Lande Dommersnes krysser målstreken som vinner av 1500m under helgens jr.-NM på Bislett.                         Foto: Dag Eliassen