Sindre legger opp.

Publisert: onsdag 30. august 2017

Sindre legger opp.

Søndag gjorde Sindre Gelius Eikje sitt siste konkurransehopp på toppnivå i Norge.

At hoved-NM skulle bli Sindres siste konkurranse, kom ikke som noen bombe på de som stod han nærmest, men ble nok likevel en overraskelse for mange.

En viktig forutsetning for å drive idrett på toppnivå, er at en holder seg skadefri og kan satse maksimalt både på trening og i konkurranser. Slik har det dessverre ikke vært for Sindre det siste halvannet året, og da er det vanskelig å holde den motivasjonen som skal til for hevde seg i toppen. En skade på baksiden av låret har vært med siden januar 2016, og skaden er vanskelig å bli helt kvitt.
Dermed setter Sindre strek for videre satsing, og klubben mister sin fremste ambassadør og medaljesanker de siste årene.

Med sin positive innstilling og væremåte har Sindre vært en fremragende representant for HIL Friidrett. Kapteinsrollen er lite brukt innen friidretten, men for de litt yngre utøverne, som nå begynner å ta steg i retning nasjonal nivå, har han vært en leder, som har vist gjennom sine prestasjoner, at det går an….

Resultatmessig er det nok 2015 sesongen som står høyest i Sindre sin karriere. Da forbedret han by-rekorden i høyde to ganger i løpet av en måned – først til 2,08 (gull innendørs-NM i Steinkjer i februar) og så opp til 2,10 da han gikk til topps under UM-innendørs i Ulsteinvik.

Vi ønsker Sindre lykke til videre i livet, og ser ikke bort fra at han en gang i fremtiden kan komme tilbake til klubben og bistå i en annen rolle. Han har uttrykt at han alltid står til tjeneste og ønsker å hjelpe klubben, om anledningen skulle dukke opp.