Skolestafettene 2016

Publisert: torsdag 29. september 2016

Skolestafettene 2016

På en av de mest vindfulle dagene i høst, ble årets skolestafett avviklet på Haugesund Friidrettsstadion i dag. Den sterke vinden så ikke ut til å legge noen demper på entusiasmen, og de elevene som ikke løp stafetten, var ivrige tilskuere og støttespillere langs banen.
Skolestafetten i Haugesund har etter hvert lang tradisjon, som konkurranseform mellom skolene i byen, og vi merker at interessen er stor for å holde liv i dette arrangementet. Vi tror dette har sammenheng med at det samler flere klassetrinn i en felles konkurranse for sin skole.

De yngste elevene var først i ilden. Stafetten består av 5 etapper og jentene på i 5. trinnet åpnet for sin skole. Når de har løpt gjennom løypa, er det 6. klasse og deretter 7. klasse, som skal gjennom den samme løypen. Når den siste løperen går i mål for sin skole, har alle lagene vært gjennom totalt 15 etapper.
De yngste jentene fra Lillesund åpnet best, men etter hvert viste det seg vanskelig å hamle opp med de mørkeblå jentene fra Solvang. De vant tilslutt en ganske klar seier, og forsvarte dermed fjorårsseieren. fra i fjor. Gulkledde jenter fra Gard løp inn til en klar 2. plass og Lillesund endte på 3. plass.
I jenteklassen stilte 8 skoler til start. Resultatene fra jenteklassen.

Nedenfor ser vi glade Solvang-jenter med sine velfortjente premier.
img_20160929_120114

Gutteklassen bestod av 9 lag, for her hadde også Saltveit med et lag. De stilte med et miks. lag, dvs. både jenter og gutter og endte på en flott 8. plass i sin debut i skolestafetten.

I teten var det hele tiden stor spenning om seieren. Gard var lenge i ledelsen, men flere lag var oppe og truet ledelsen. Inn på stadion på siste etappe kom først Gard med en knapp ledelse på Austrheim. Ankermannen til Austrheim hadde mest krefter igjen og avgjorde stafetten på de siste meterne inn mot målstreken. Jubelen var stor i den hvit-kledde gjengen fra Austrheim, og vi tipper det blir en revansjelysten gjeng fra Gard, til neste års stafett. Resultater i gutteklassen.

img_20160929_120557Glade Austrheim-gutter etter premieutdelingen.

Vi vil takke løperne og øvrige elever for flott oppførsel og svært god innsats, og lærerne for at dere jobber godt med friidrett og løping gjennom året. Vi, som arrangører, satser på å stille opp med samme mot og entusiasme også neste år, slik at vi kan samles til en spennende og tradisjonell skolestafett også neste høst.

Takk for i år, og lykke til med forberedelser til skolestafetten 2017!