Skolebannerkampen 2016

Publisert: tirsdag 14. juni 2016

Skolebannerkampen 2016

CIMG0793Årets Skolebannerkamp gikk av stabelen på Haugesund Friidrettsstadion tidligere i dag, og det ble en spennende og fin konkurranse mellom byens barneskoler. Det nydelige sommerværet ga et ekstra løft til stevnet, og både utøverne, lederne, arrangørene og ivrige tilskuere så ut til å ha en flott opplevelse.

Jentene fra Gard og guttene fra Solvang var tittelforsvarere, og de hevdet seg godt også dette året, men det ble nye vinnere i så vel jente- som gutteklassen. Vi som arrangører synes det er flott at nye skoler får overta de fine bannerne på lån til et års tid. Og neste år kan stolte jenter fra Lillesund bære med seg jentebanneret fremst i 17. mai toget gjennom byens gater, som et synlig bevis på at de har godt tak på friidrettsøvelsene. I en spennende konkurranse vant til slutt Lillesund med 139 poeng og var med det kun 7 poeng foran Gard på en klar andre plass. Bildet av jublende jenter fra Lillesund med fra venstre: Selma Hagen, Marion Haugland, Sofia Isotalo, Sofie Simonsen, Ine Aanensen, Stella Hovda, Kjell Inge Ingebrigtsen (lagleder) og Guro Leite.

Poengskjema jenter.

I gutteklassen stod det mellom Austrheim og Lillesund, og til slutt var det kun 6 poeng som skilte de to skolene. Austrheim var i ledelsen gjennom mesteparten av konkurransen, men Lillesund knappet innpå og spenningen holdt seg helt til siste øvelse 5 x 60 m stafett. Her sikret Austrheim seg en viktig andre plass og sørget dermed for at Skolebanneret for gutter skal oppbevares på deres skole det neste året.

På bildet ser vi glade vinnere fra Austrheim skole sammen med rektor og lagleder. Foran fra venstre: Borgar Rasmussen, Niklas Baumann Smith, Synniva Hakestad Einarsen (beste poengplukker blant jentene på Austrheim) og Sondre Klaussen Øvrebø. Bak fra venstre: Vigdis Sørhaug (rektor), Tor Adrian Risøy Lauritzen, Danny Tran og Arne Sausjord (lagleder).  

Poengskjema gutter.

Fullstendig resultatliste fra dagens stevne.

Vi som arrangører ønsker å takke flotte og aktive elever og engasjerte lærere, fra de ni barneskolene som deltok, for fin oppførsel og godt engasjement. Engasjement viste også tilskuerne/medelever fra skolene som omkranset friidrettsbanen. Det gir god støtte til de som kjemper en innbitt kamp om å skaffe viktige poeng til sin skole. I det hele tatt viste vel dagens konkurranse at Skolebannerkampen fortsatt har livets rett som en uhøytidelig, men dog alvorlig kappestrid mellom byens barneskoler.
Vi må også takke våre trofaste medhjelpere som stiller opp og gjør en viktig jobb for å få stevnet avviklet slik det skal. Denne fine juni-dagen var klubbens ungdommer i flertall i arrangørstaben, og de klarte sine oppgaver på en utmerket måte.

Tusen takk til alle som var med og gjorde dagens Bannerkamp til den fine opplevelsen den ble!