Haugesunds Avis Halvmaraton/Mosjonsløp

Publisert: lørdag 28. mai 2016

I lett overskyet oppholdsvær gikk årets Haugesunds Avis Mosjonsløp og Haugesunds Avis Halvmaraton av stabelen på Haugesund Friidrettsstadion i dag. Flere ventet helt til det siste med påmeldingen og da startskuddet gikk hadde 56 meldt seg på Mosjonsløpet og 256 til Halvmaraton.

Det ble tidlige klart at Hilde Solland Plassen (403) fra arrangørklubben HIL Friidrett var den mest størst fart i kvinneklassen. Hun løp et  jevnt løp og økte avstanden til forfølgerne for hver runde. Hun løp i mål til en slutt-tid på 1.27,40 og hadde tilslutt en seiersmarginen på over 6 min. Vinnertiden i 2016 er også nesten 4 min. bedre enn vinnertiden fra 2015. Nr. 2 i årets løp ble Marianne Vevatne, Etne IL mens Viviann Kyte fra Stegaberg IL ble nr. 3.

Vinneren i herreklassen ble velkjente Urige Buta fra HIL Friidrett. Han stakk tidlig i tet, og løp i ensom majestet gjennom den vel 21 km. lange løypa på den gode tiden 1.07,06. Det er den beste tiden som er oppnådd i denne løypa og vel 8 min. bedre enn vinnertiden fra 2015. det var ingen som klarte å følge tempoet til Urige, men Sondre Øvre Helland fra TIF Viking i Bergen. Etter et jevnt bra løp kom han i mål på tiden 1.11,35 og med den tiden var også han godt foran vinnertiden fra i fjor. 3. plass i herreklassen gikk til Irek Korfini fra Haugesund Triatlonklubb.

Fullstending resultatliste fra Haugesunds Avis Mosjonsløp.

Fullstending resultatliste fra Haugesunds Avis Halvmaraton.

Flotte bilder og reportasje fra løpet ligger nå ute på H-avis.no

På disse listene kan en også se splitt-tid mellom løperne for hver passeringspunkt, samt klasse for klasse. I det hele tatt vil det være svært interessant lesning for mange.

Arrangøren Haugesund IL Friidrett vil takke alle frivillige som stilte opp for flott innsats og iherdig arbeid under avviklingen av de to løpene. Det være seg arbeid som trafikkvakter, i matteltet, som saft-utdeler el. annet dugnadsarbeid. Komiteen har også gjort et flott arbeid og planlagt arrangementet godt. Vi må heller ikke glemme alle løperne som stilte opp. Uten aktive utøvere ville ikke dette blitt den fine opplevelsen det ble.

Vi ønsker også å takke vår arrangementssponsor Mediehuset Haugesunds Avis for god støtte og flott samarbeid i forbindelse med avviklingen av løpet.

Takk for i år og velkommen tilbake i 2017!