Haugesund IL 110 år

Publisert: fredag 6. mai 2016

Haugesund IL 110 år

«6. mai 1906 samlet en flokk på 15-20 misfornøyde og provoserte friidrettsinteresserte seg på Godtemplarkafeen i Haugesund. Bakgrunnen for møtet var en tilbakegang for sporten etter sammenslåingen med Turnforeningen, som ifølge de fremmøtte hadde manglende interesse for friidrett». Dette står å lese i jubileumsboken «De sorte djevlene» som kom ut i 2006 i anledning Haugesund Idrettslag sitt 100-års jubileum.

Bernhard Sørensen og hans kamerater var friidrettsinteresserte, men de var fremfor alt i stand til å sette handling bak ord, og stiftet denne kvelden det som etter hvert har vokst frem til det vi i dag kjenner som Haugesund Idrettslag.

I dag er det altså 110 år siden klubben vår ble stiftet og vi gratulerer hverandre med dagen og ønsker lykke til med mange, aktive og gode år fremover.

I forbindelse med jubileet har Aldermannslauget invitert en rekke tidligere og nåværende medlemmer til et gjensynstreff i storsalen i andre etasje i DeepOcean Arena torsdag 12. mai 2016 kl. 18:00. Vi håper at mange tar seg tid til å bli med på dette uformelle treffet, og får frisket opp gamle og gode minner fra idrettslagets lange og rike historie.