Biff-aften i Aldermannslauget

Publisert: mandag 15. desember 2014

GOD OPPSLUTNING OM ALDERMANNSLAUGETS TRADISJONSRIKE BIFF-AFTEN

Torsdag 11.desember gikk Aldermannslaugets tradisjonsrike biff-aften av stabelen i storsalen DOA. 24 medlemmer møtte fram til et festdekket bord og laugsstemningen ble raskt satt ved unison framføring av HIL-sangen. Oldermann Bjarne Håvik ønsket velkommen og minnet forsamlingen om at Aldermannslauget den 10.november passerte 80 års virke.

Det ligger årelange tradisjoner bak menyen for denne kvelden; biff med poteter og grønnsaker og herlig saus, samt passende drikke etter eget valg. Deretter hvit dame og kaffe samt avec for den som ønsker det. Ved et par anledninger i årenes løp er det blitt forsøkt en alternativ meny, men det har ikke falt i god jord ! Biffen blir også en kjærkommen avveksling til all julematen på denne tiden.

Ekstra god stemning ble det da Sigmund Hanssen kåserte over juletradisjon i gamle dager og ellers fortalte mange muntre «stubber» fra «levd liv» her på Haugalandet. I god tradisjon fra tidligere tider ble det også fra medlemmene framført gode, og mer og mindre sanne historier, eller skrøner kanskje, til glede og stor munterhet i forsamlingen. Så det kan sies at alt var ved det gamle i Lauget ut over kvelden med god drøs og ja, kanskje noe mimring. Det hører med. Det er grunn til å anta at tradisjonen med å samles om biffen vil fortsette i Lauget !