Einar Sæbø, æresmedlem i HIL Orientering, er gått bort

Publisert: mandag 18. april 2022

Einar Sæbø, æresmedlem i HIL Orientering, er gått bort

(foto lånt av Alf Robert Sommerbakk)

Einar Sæbø, æresmedlem i HIL Orientering, gikk bort søndag 17. april. Einar var med på å starte opp o-gruppa i HIL i 1959 og har vært HIL-medlem siden 1950. Den siste oppgaven han utførte for klubben var spadestikk for den nye o-hytta høsten 2020.

Vi vil minnes ham for hans store innsats for HIL Orientering, i styre og verv, som løypelegger, løpsleder og ikke minst som aktiv o-løper i over 60 år. En pådriver i klubben i flere tiår, og alltid nysgjerrig, positiv og støttende til det som foregikk, helt til det siste. Han hadde et hjerte som brant for klubben!

I et portrettintervju i Haugesunds Avis i 2018 sto dette om Einar Sæbø. «Det finnes en del hedersmenn og hederskvinner innen idretten på Haugalandet. Menn som man tar av seg hatten for, som man nesten ikke tror på når de forteller sin historie. En av disse heter Einar Sæbø, og hans historie er et lite lokalt idrettseventyr» https://www.h-avis.no/…/byens-sprekeste…/s/5-62-324519