Gave fra Equinor til HIL Orientering

Publisert: torsdag 9. desember 2021

Gave fra Equinor til HIL Orientering

Haugesund IL Orientering, er en av de heldige klubbene som mottar 100 000 kroner fra Equinor sin støtteordning som skal gå til gode tiltak for barn og ungdom.

Det er utrolig gøy å kunne tildele 100 000 kroner til denne klubben som ønsker å starte et prosjekt som fremmer samarbeid mellom idretten og skoler på Haugalandet knyttet til orientering. De ønsker å utvide sin kartbase, og lage gode skolekart til bruk i skolehverdagen; kroppsøving, SFO og aktivitetsdager på skolen, samt klubbtreninger og løp om ettermiddagen. Dette håper jeg mange vil få anledning til å benytte seg av, forteller Olav Bådsvik, direktør og plassjef for Equinor på Kårstø.

I løpet av høsten har Equinor fått inn over 1900 søknader fra foreninger, idrettslag og andre som ønsker å gjennomføre gode tiltak for barn, ungdom og studenter. For Haugesund IL Orientering kommer pengene utrolig godt med akkurat nå. Pengene skal brukes til å få en utvidet kartbase, og tilpasse denne til bruk i skolene på Haugalandet slik at de får aktivisert barn og ungdom med orientering:

 Haugesund IL Orientering er veldig glade for denne flotte støtten. Dette gjør det mulig å lage gode skolegårdskart til grunnskoler i Haugesund og omland. Kartene er grunnlaget for all vår aktivitet, og med tilrettelagte skolekart, kan mange flere barn og unge lære å bruke kart og kompass og prøve orientering som en fysisk aktivitet.

Equinor har støttet frivilligheten i Norge gjennom flere tiår. Mange har fått glede av støtte fra talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter på nasjonalt nivå og lokale tildelinger.

Det har alltid vært viktig for oss å gi noe tilbake til alle de foreninger og lag som gjør noe ekstra for barn og ungdom, og Haugesund IL Orientering et godt eksempel på noen som legger til rette for gode aktiviteter i vår region i tett samarbeid med skolene, sier Olav Bådsvik videre.

Med de nye kartene kan vi tilby kurs for kroppsøvingslærere og tilby orientering knyttet til skole og SFO. De nye skolegårdskartene skal lages i en egen sprintnorm, som gjør det enklere for barn å lese og forstå kartene. Kartene vil legges ut i databasen skoleorientering.no,  og kan deretter lastes ned gratis for alle skoler, og foreninger og lag som ønsker å bruke dem til orienteringsaktiviteter, forteller Grethe Paulsen Vie, leder i Hil orientering.