Vestlandsmesterskapet 2021

Publisert: tirsdag 24. august 2021

Vestlandsmesterskapet 2021

Haugesund IL Orientering arrangerte Vestlandsmesterskap på Hagland nord i Haugesund 21-22. august.

Det var 200 deltagere, fra 21 klubber, – fra Egersund i sør, til Førde i nord, som konkurrerte om VM- tittelen. Etter to løpsdager i flott kystterreng, endte det med 19 vestlandsmestere til Rogaland og 16 til Vestland. En knepen seier til klubbene i sør!

Nydelig vær og en lun samlingsplass ga en fin ramme til arrangementet. Det er første gang på mange år det arrangeres et større løp på Hagland. Løypeleggere var Knut Bendik Kvala og Knut Steffen Kvala, som sørget for fine løyper i det kuperte kystterrenget.

Kartet Hagland ble utgitt i 1998 i målestokk 1:10 000. Kartet ble digitalisert i 2014 og deler av kartet ble synfart på nytt i 2021. Det er hovedsakelig åpent kystlandskap med markerte høydedrag, som strekker seg fra øst mot vest. Området er beiteområde for sau, og i tillegg til hardt vær hjelper dette å holde undervegetasjon borte, noe som gir god løpbarhet.

Link til kart og Livelox: mellomdistanse  og langdistanse