UsynligO – Nye løyper!

Publisert: søndag 2. mai 2021

UsynligO – Nye løyper!
For oss i Haugesund IL Orientering er det viktig å legge til rette for fysisk aktivitet på Haugalandet. Som et korona-vennlig tiltak bruker vi appen UsynligO som erstatning for tradisjonell postmarkering/stempling.

 

For å ta i bruk

  • Last ned appen UsynligO.
  • Lag en bruker og hent orienteringskart og -løyper du ønsker å prøve deg på.
  • Kartet kan du skrive ut hjemme.
  • Det er ikke postmarkeringer i terrenget, men GPS-funksjonen på telefonen din registrerer når du er på riktig sted.

 

Haugesund IL Orientering har forberedt UsynligO flere steder i vårt distrikt. Disse får du opp når du åpner appen. Det er lagt ut løyper med ulik lengde og vanskelighetsgrad. Løypene gjennomføres som «vanlig» o-løp. Fra start til mål skal du innom postene i oppsatt rekkefølge. Appen registrerer både totaltid og tid mellom postene. Du kan publisere resultatet, eller du kan la være. Telefonen din spiller av startsignal når du står i start-trekanten, en melodi når GPS-en registrerer at du er nær posten, og en fanfare når du er i mål.

Appen fungerer bra! Eneste utfordring vi har sett så langt er hvis synfarer har vært unøyaktig ved inntegning av detalj. Er postdetaljen, f eks en stein, tegnet 16 meter feil, få du ikke varsel om stempling hvis GPS-radiusen din er 15 meter. Dette kan løses ved å utvide radiusen for godkjent stempling, eller ved å bruke «Hint»-funksjonen i appen til å vise deg hvilken retning du må bevege deg.

Oppsal orientering har laget en liten instruksjon til bruk av appen: https://oppsal.com/?p=6134

 

Kart

PDF av UsynligO-løyper Haugesund IL Orientering har publisert i 2021:

God tur!