Haugesund IL 115 år

Publisert: torsdag 6. mai 2021

Haugesund IL 115 år

Torsdag 6. mai er det nøyaktig 115 år siden Haugesund Idrettslag ble stiftet, og det er en aktiv og vital forening som fortsatt har en sentral plass i byens idrettsliv.

 

I jubileumsboken «De sorte djevlene» som kom ut i 2006 i anledning Haugesund Idrettslag sitt 100-års jubileum, har vi funnet følgende sitat:
«6. mai 1906 samlet en flokk på 15-20 misfornøyde og provoserte friidrettsinteresserte seg på Godtemplarkafeen i Haugesund. Bakgrunnen for møtet var en tilbakegang for sporten etter sammenslåingen med Turnforeningen, som ifølge de fremmøtte hadde manglende interesse for friidrett».

Bernhard Sørensen og hans kamerater var friidrettsinteresserte, men de var fremfor alt i stand til å sette handling bak ord, og stiftet denne kvelden det som etter hvert har vokst frem til det vi i dag kjenner som Haugesund Idrettslag.

I dag er det altså 115 år siden klubben vår ble stiftet og vi gratulerer hverandre med dagen og ønsker lykke til med mange, aktive og gode år fremover.

Korona-pandemien gjør det vanskelig å markere jubileet nå i mai, men styret håper situasjonen normaliserer seg utover høsten, og ønsker å ha en feiring av jubileet når sommeren er over og vi forhåpentligvis kan samles fysisk.

 

 

GENERALSPONSOR: